Exteriors

El PS exposa a ERC la realitat de la fiscalitat del Principat

López diu que Espot va demanar que tractés sobre el tema dels paradisos

El PS exposa a ERC la realitat de la fiscalitat del PrincipatPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC és conscient que Andorra no pot formar part d’una llista negra espanyola sobre territoris de baixa fiscalitat i així ho farà arribar als seus diputats al Congrés espanyol, perquè revisin la conveniència de mantenir l’esmena que fa referència al concepte de jurisdicció no cooperadora en matèria fiscal. Una esmena al projecte de llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal, aprovat pel govern de Madrid durant la tardor i que es troba actualment en fase de treball en comissió. Encara que l’esmena de la formació independentista no està pensada per a països com Andorra, es pot convertir en una escletxa perquè s’intenti tornar a etiquetar el Principat com a paradís fiscal, com reclama Unides Podem.

TRANSPARÈNCIA

Pere López, president del grup parlamentari socialdemòcrata, i Pere Baró, secretari d’organització, es van reunir a Barcelona amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i amb la secretària general adjunta, Marta Vilalta. Com el dia anterior a Madrid, el tema central va ser la defensa de la fiscalitat andorrana i els avenços que s’han fet en transparència i homologació. “Les líders republicanes s’han compromès a parlar amb els seus diputats a Madrid i i discutir sobre aquesta esmena”, es va remarcar ahir en un comunicat del PS.

En aquest s’afirma que les trobades del cap de l’oposició s’engloben “en la petició que el cap de Govern li va fer que en la mesura que els contactes que el PS pogués tenir es mantinguessin les converses pertinents perquè les esmenes que podrien incloure Andorra com a paradís fiscal decaiguessin o fossin retirades”.

Aquesta és la principal preocupació però es van abordar altres afers també rellevants, com els efectes de la pandèmia.

Tant López com Baró van traslladar la difícil situació que estan patint els sectors productius andorrans i la necessitat de tornar a permetre la mobilitat dels catalans perquè puguin accedir a Andorra al més aviat possible en espera que aquestes mesures es puguin relaxar quan la situació sanitària ho permeti.

La trobada va servir per estrè­nyer llaços entre els dos partits i establir línies de diàleg permanent entre les dues formacions i entre les branques juvenils.

tracking