Pandèmia mundial

El brot al Tarter suma deu empleats contagiats

Moreno certifica que el virus entre els treballadors s’ha germinat “fora de l’àmbit laboral” i reforça els locals de restauració de Soldeu

El brot al Tarter suma deu empleats contagiatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot entre treballadors d’un local de restauració del sector esquiable del Tarter ja suma una desena de contagiats, segons va informar ahir en roda de premsa la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas. En aquest sentit, Mas va afirmar que ahir al matí es va desplaçar un tècnic de l’oficina Covid a les instal·lacions de Grandvalira per “seguir l’estudi epidemiològic i procedir a les investigacions escaients”.

Sobre aquesta qüestió, el director general de Grandvalira-Nevasa, Juan Ramon Moreno, va accedir a parlar amb el Diari i va assegurar que “tots els contactes s’han produït en els cercles de convivència i fora de l’àmbit laboral”. Tot i no tenir ànim d’estirar les orelles als seus treballadors, Moreno no va amagar que la totalitat dels infectats prové “d’un grup determinat” en el qual existeix una relació “que va més enllà de la vida laboral”. “Cadascú a la seva vida personal pren les seves decisions i per allà s’està veient que és d’on provenen els contagis”, va afirmar Moreno, que va apuntar que tots els malalts romanen sense símptomes en confinament domiciliari.

Cribratges diaris

A col·lació d’aquest fet, el director general de Grandvalira-Nevasa va exposar que des d’inici de setmana han intensificat els protocols sanitaris realitzant diàriament cribratges amb tests d’antígens a tota la plantilla i practicant TMA als treballadors que estan aïllats en ser contactes de positius. Així mateix,va declarar que per al cap de setmana reforçaran els locals de restauració de Soldeu per compensar la decisió de tancar el sector gastronòmic del Tarter. D’aquesta manera, no hi ha previsió de contractar més personal sinó que es reubicarà per poder oferir servei de menjar i beure als clients que pugin a esquiar a Grandvalira. Igualment, Moreno va recordar que el servei de restauració del sector de Grau Roig romandrà obert fins a les 16.00 hores tot i que els remuntadors hagin de tancar a les 14.00 hores.

A més, en salvaguarda de la reputació del domini esquiable, Moreno va ressaltar que compten amb un certificat de la compa­nyia OAKA “que garanteix que totes les mesures són les apropiades”. Precisament per aquest motiu, va subratllar que des que el Govern va decretar l’obertura de pistes el 2 de gener “no hi ha hagut ni un sol client contagiat”. “Jo pujo a esquiar tots els caps de setmana i no he tingut la mínima sensació que em podria contagiar. Practiquem un esport a l’aire lliure i la sensació com a usuari és de tranquil·litat absoluta”, va expressar.

Amb relació als locals de restauració, el director general de Grandvalira-Nevasa va precisar que hi ha una sèrie de mesures addicionals basades en la digitalització, com és el cas del software “que dissenya la distribució de les taules en funció del nombre de reserves”. “L’objectiu és maximitzar la distància entre taula i taula i minimitzar els contactes entre comensals”, va concloure Moreno, que també va indicar que el client és acompanyat a taula per un hoste i se li facilita un codi QR per escollir la carta.

LLEUGER REPUNT DE LA PRESSIÓ SANITÀRIA AMB DUES NOVES HOSPITALITZACIONS

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, va notificar ahir en roda de premsa 23 contagis nous en les darreres 24 hores, una xifra que eleva a 10.822 el nombre de contagiats al país des de l’esclat de la pandèmia. D’altra banda, hi ha 318 malalts actius després de l’alta mèdica de 38 pacients en les darreres hores. Per tot plegat, hi ha un total de 10.394 persones recuperades que ja han superat el virus. En el capítol de defuncions es va haver de lamentar una nova pèrdua, un home de 91 anys d’edat, de manera que la xifra de víctimes morals s’eleva a 111. Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, Mas va afirmar que “continua sent un moment delicat malgrat la tendència a la baixa”. Actualment hi ha 21 pacients ingressats per Covid-19 a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, dos més respecte a la darrera actualització sanitària. Concretament, 14 es troben a planta i set a la unitat de cures intensives, dels quals sis requereixen l’assistència de la ventilació mecànica. A més, a l’àrea Covid d’El Cedre, destinada a atendre padrins amb la malaltia, no hi ha cap ingressat. En darrer lloc, pel que fa a la pressió sobre el sistema educatiu, hi ha sis aules amb vigilància activa de manera parcial i 16 classes es mantenen sota vigilància passiva.

El brot al Tarter suma deu empleats contagiats

tracking