pandèmia mundial

La plataforma per a vacunar-se rep gairebé 14.500 inscripcions

La secretària d'Estat de Salut destaca que el passaport Covid de la UE encara és "preliminar"

La plataforma per a vacunar-se rep més de 14.000 inscripcionsGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma d'inscripció per a vacunar-se contra la Covid-19 ja ha rebut 14.494 sol·licituds, de les quals gairebé2.200 corresponen a majors de 70 anys. La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha destacat aquest matí la xifra d'inscripcions realitzadesa través del web www.govern.ad/preinscripcio i del telèfon 775 019 i ha fet una crida a la població a vacunar-se per tal de combatre el virus. En aquest sentit, la secretària d'Estat ha recordat als usuaris que s'estan apuntant a la plataforma que per a finalitzar la inscripció cal que introdueixin també al sistema el codi que es rep al telèfon mòbil, ja que sino la sol·licitud no està completada.

El SAAS va administrar ahir 42 vacunes i ja s'han posat en total 2.526 i que “s’està a la recta final de l’administració de les segones dosis de la primera remesa de vacunes”. Mas ha destacat que pel que fa a l'arribada de noves vacunes, en concret la d'AstraZeneca que arribaran 26.400 gràcies al projecte Covax, el ministeri està pendent del "mecanisme de transport", però que estaran al país abans que finalitzi el primer trimestre de l'any i que ho faran des de Barcelona. Així mateix, Mas ha detallat que a través de Covax també es té "una primera finestra de compra d'altres vacunes com les de Johnson o Novavax" i que Salut vol tenir un total del 160.000 vacunes per tal d'arribar a tota la població.

Mas també ha subratllat que el projecte que la Unió Europea va esmentar ahir i que es basa en un passaport de vacunació per poder desplaçar-se per països membres i alguns de "tercers" per a l'estiu no preocupa per ara al ministeri, ja que és "preliminar" i que les decisions es pendran a mesura que aquesta inciativa avanci.

tracking