La Fiscalia acusa un policia de maltractar un detingut

Corts haurà de decidir si l’absol per prescripció o perquè és innocent

La Fiscalia acusa un policia de maltractar un detingutFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va jutjar ahir un agent de policia a qui la Fiscalia considera culpable d’haver etzibat dos cops de puny a la cara a un detingut. Durant la vista oral el ministeri públic va canviar la qualificació provisional dels fets d’un delicte menor de maltractament a una contravenció penal per lesions doloses per la manca de proves que demostressin una agressió desmesurada cap al denunciant. Tot i que el ministeri públic va mantenir l’acusació envers el policia, quedarà absolt perquè la falta ja ha prescrit, tot i que Corts haurà de decidir si el considera culpable o innocent.

Els fets van tenir lloc el novembre del 2014, quan una patrulla del cos d’ordre va rebre un avís perquè uns joves s’estaven barallant a la zona de Ciutat de Valls. Segons es va exposar durant la vista oral, els joves es trobaven en estat d’embriaguesa i van tenir una actuació desproporcionada amb els agents del cos d’ordre que van acudir al lloc dels fets. L’acusat va explicar que el noi es trobava “molt esverat” en el moment de la identificació i “per calmar-lo” el va apartar dels seus companys. Va ser llavors quan el jove va intentar agredir l’agent sense èxit, però aquest li va etzibar “dos cops de contenció per defensar-me sense ànim de causar-li cap lesió”.

La Fiscalia va mantenir l’acusació amb el suport de l’informe del pèrit forense, en el qual afirma que els cops que va rebre el noi a la cara, sobretot al llavi, van ser provocats a causa de dos cops de puny, i “és molt difícil que s’ho fes ell mateix per la localització de les lesions”. Per la seva banda, la defensa del policia va demanar en tot moment l’absolució del seu client al·legant que va executar “correctament l’acció”.

DEMANEN UNA SANCIÓ PER A LA DONA AMB LA 'COCA' A LES CALCES

El ministeri públic va sol·licitar ahir al Tribunal Superior que s’imposi una multa de 4.000 euros a la dona que va ser enxampada amb 40 grams de cocaïna a les calces. La Fiscalia va considerar que la processada té “la capacitat econòmica suficient” per assumir l’import i va reiterar que la droga anava destinada al tràfic d’estupefaents. A més, va demanar el comís del vehicle amb el qual va intentar introduir la droga al país. La defensa també va presentar recurs contra la sentència sol·licitant que se li retiri el delicte de tràfic perquè “no s’ha pogut provar”. La dona va ser condemnada per Corts a una pena de tres anys de presó, dos dels quals ferms, per un delicte major de tràfic de drogues i una contravenció penal de consum.

tracking