Ocupació

EMAP contracta i posa en ERTO els treballadors sense ajudes

EMAP contracta i posa en ERTO els treballadors sense ajudesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

EMAP, la societat titular de Vallnord-Pal Arinsal, va anunciar ahir que els empleats de la temporada de neu amb els quals havia treballat altres temporades i que fins ara no havien comptat amb cap tipus d’ajuda per part del ministeri d’Afers Socials van ser contractats per, immediatament després, aplicar-los una suspensió temporal del contracte de treball, popularment coneguda com a ERTO. Fonts de la gestora del domini de Vallnord-Pal Arinsal van explicar que havien contactat individualment amb el personal que habitualment tenia en les altres campanyes per tal d’interessar-se per la seva situació. Després d’aquesta verificació, van resultar ser onze persones les que no havien rebut les ajudes del departament de Serveis Socials, motiu pel qual es va procedir a aplicar aquesta mesura. Tant des de la presidència d’EMAP, que recau en la cònsol major de la Massana, Olga Molné, com des de la direcció general de Josep Marticella es va destacar que en tot moment s’havia estat en contacte amb els treballadors afectats.

Els professionals contractats són set monitors, un maquinista, un agent d’explotació, una secretària de l’escola de neu i una mainadera. Amb aquesta actuació, des de l'estació massanenca es dona per tancada la problemàtica amb els treballadors que fins ara no s’havien pogut contractar.

Els pisters volen ser vacunats

L’Associació de Pisters Socorristes es va reunir ahir amb el secretari d’Estat d’Economia i Empresa, Eric Bartolomé, a qui li va traslladar la necessitat de ser un dels col·lectius que haurien de rebre la vacuna, ja que formen part de la primera línia d’atenció mèdica a les estacions d’esquí. Bartolomé es va comprometre a traslladar la demanda a la seva homòloga de Salut, Helena Mas. En la mateixa reunió, es va acordar que els pisters aportarien el seu punt de vista en la reforma de la Llei de l’esquí.

tracking