x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
infraestructures

Espanya millorarà la connexió de la xarxa de transport d'energia elèctrica amb Andorra

El ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic 1.064 milions per reforçar les interconnexions internacionals amb el Principat, França, Portugal i el Marroc
Poc trànsit de vehicles a la frontera del riu Runer.

Catalunya no aclareix qui pot venir a Andorra

La frontera del riu Runer.

Fernando Galindo
Actualitzada 26/02/2021 a les 20:30
El ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del govern d'Espanya ha previst una inversió de 470 milions per a la xarxa de transport d'energia elèctrica a Catalunya, que es destinarà, entre altres, a la millora de la connexió amb Andorra. La partida està inclosa dins del conjunt d'actuacions per millorar el subministrament elèctric i integrar la nova generació renovable d'energia per valor de 6.668 milions d'euros i part de les inversions previstes a Catalunya es destinaran a construir noves subestacions i repotenciar les ja existents, així com a millorar les connexions amb Aragó, Andorra i França i construir noves línies que absorbeixin l'energia generada a futures plantes eòliques. De la xifra total destinada en inversions, 1.064 milions corresponen a actuacions per reforçar les interconnexions internacionals amb Andorra, França, Portugal i el Marroc i 5.604 milions a actuacions de reforç de les xarxes de transport que componen el sistema elèctric. 

La nova planificació de la xarxa de transport d'energia elèctrica té en compte els canvis a conseqüència de la transició energètica i el compliment d'objectius d'eficiència energètica i l'increment del nivell d'electrificació de l'economia, garantint el principi d'eficiència i sostenibilitat econòmica i financera del sistema elèctric. També es preveu el desenvolupament de les interconnexions internacionals com a via per a la consecució d'un mercat únic europeu.
Etiquetes
  • #1 Joan
    (26/02/21 20:16)

    El titular es completament erroni, Catalunya no pinta res aquí. Les xarxes de transport són de REE (Red Electrica Española) i la línia que alimenta Andorra és una interconnexió internacional.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts