Vacunes

AstraZeneca es planteja utilitzar plantes fora de la UE per recuperar els lliuraments

AstraZeneca es planteja utilitzar plantes fora de la UE per recuperar els lliuraments

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

AstraZeneca va plantejar ahir l’ús de plantes fora de la UE per a la fabricació de més dosis per poder recuperar el terreny perdut pel que fa als retards del primer trimestre.

Els problemes amb els lliuraments de la farmacèutica britànica, que subministrarà un 60 per cent menys de dosis que les pactades amb la Comissió Europea, han provocat la intervenció dels directors executius d’AstraZeneca, CureVac, Moderna, Pfizer, Sanofi i Novavax al Parlament Europeu.

Davant de les crítiques majoritàries dels eurodiputats, el responsable d’AstraZeneca, Pascal Soriot, va plantejar que l’empresa pot gestionar la fabricació “en l’àmbit global” per fer front als problemes de producció i, d’aquesta manera, intentar recuperar el terreny perdut a principi d’any.

“Estem veient com podem ajudar altres plantes a la producció i distribució de vacunes a la Unió Europea per assolir el volum original de dosis que projectem. Podrien ser plantes de diferents llocs, incloent els Estats Units”, va indicar Soriot.

En tot cas, va defensar que la farmacèutica treballa sense descans per complir els compromisos europeus abans de l’estiu.

tracking