TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Salut detecta un lleuger repunt amb 36 contagis en les darreres 24 hores

Les reunions professionals en l’àmbit laboral s’amplien fins a un màxim de sis persones

Salut detecta un lleuger repunt amb 36 contagis en les darreres 24 horesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va notificar ahir en roda de premsa 36 contagis nous en les darreres 24 hores, una xifra lleugerament superior a la de les darreres actualitzacions i que eleva a 10.775 el nombre de contagiats al país des de l’esclat de la pandèmia. “Les fluctuacions no tenen cap tipus de valor. Fa un mes que estem amb una taxa de reproducció per sota d’1”, va afirmar el titular de Salut. Així doncs, tenint en compte aquesta tendència favorable, el ministre va anunciar una “obertura discreta” en l’àmbit laboral, ampliant l’aforament màxim de les reunions professionals fins a les sis persones. D’altra banda, hi ha 346 malalts actius després de l’alta mèdica de 34 pacients en les darreres hores. Per tot plegat, hi ha un total de 10.319 persones recuperades que ja han superat el virus. En el capítol de defuncions no es va haver de lamentar cap pèrdua durant la jornada d’ahir i la xifra de víctimes mortals es manté en 110 decessos.

Respecte a la pressió sobre el sistema sanitari, actualment hi ha 17 pacients ingressats per Covid-19 a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, dels quals deu es troben a planta. La resta, set concretament, estan a la unitat de cures intensives i només un no requereix l’assistència de la ventilació mecànica. A més, a l’àrea Covid d’El Cedre, destinada a atendre padrins amb la malaltia, no hi ha cap ingressat. Paral·lelament, durant la jornada d’ahir es van administrar un total de 60 vacunes, corresponents a la segona dosi del fàrmac de Pfizer. Així, la xifra total de vaccins contra la Covid-19 administrats fins a la data al Principat és de 2.390.

Pel que fa a la pressió sobre el sistema educatiu, hi ha una aula amb vigilància activa de manera parcial i 23 classes es mantenen sota vigilància passiva. Igualment, Benazet va informar ahir que els cribratges escolars s’ampliaran a primera ensenyança perquè també s’incloguin els alumnes majors de 10 anys.

Restricció a Brasil i Sud-àfrica

En darrer lloc, el ministre de Salut va informar ahir de la publicació d’un decret que obligarà les persones provinents del Brasil i Sud-àfrica a fer una quarantena de 14 dies al Principat, atès el risc de transmissió del virus en aquests territoris amb soques més infectives. Igualment, també es requerirà la presentació d’una PCR o TMA negativa.

tracking