pandèmia mundial

Espot es reuneix amb Fàbrega per tractar la col·laboració sanitària

El cap de Govern i l'alcalde de la Seu també han parlat sobre la situació epidemiològica dels dos territoris i la candidatura transnacional per a la Unesco

Xavier Espot i Jordi Fàbrega, en la trobada d'avui.SFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de l'Executiu, Xavier Espot, s'ha reunit avui amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, a l'edifici administratiu de Govern per tractar diversos temes d'actualitat, com ara la col·laboració sanitària en el marc de la pandèmia. Segons ha assenyalat Espot, també han parlat de la situacióepidemiològica dels dos territoris, i ha destacat la baixada dels casos nous diaris i la taxa de reproducció a Andorra en els darrers dies.

De la seva banda, Fàbrega ha exposat que al municipi que dirigeix es registren entre 8 i 10 positius per jornada i aquest dijous s’ha donat d’alta el darrer pacient ingressat per la Covid al centre hospitalari. A més, l'alcalde ha agraïtla implicació de les autoritats andorranes amb la capital alturgellenca per la realització de proves diagnòstiques de TMA a residents de l’Alt Urgell així com a treballadors transfronterers.

També han parlat de lacandidatura transnacional per ser considerats patrimoni mundial de la Unesco. En aquest sentit, Fàbrega ha ofert la col·laboració i la implicació del seu ajuntament per impulsar el projecte, que inclou 12 monuments: 10 situats a Andorra –set esglésies, dues zones arqueològiques i un monument civil–, el conjunt catedralici de la Seu d’Urgell i el Castell de Foix, a França. Aquesta tarda hi ha una reunió entre les ministres Sílvia Riva i Maria Ubach i la consellera de Cultura de la Generalitat, Àngels Ponsa, per aprofundir en la temàtica.

tracking