x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

La majoria i el PS es reuneixen amb parlamentaris espanyols per defensar la feina d'Andorra

Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos han mantingut trobades per donar a conèixer el treball realitzat i Pere López ha viatjat a Madrid
Actualitzada 25/02/2021 a les 21:02
Els grups parlamentaris de la majoria i el grup socialdemòcrata estan establint noves trobades amb els parlamentaris espanyols per a donar a conèixer la feina d'Andorra en la lluita contra el frau fiscal. La coalició, formada per Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos, ha tingut diverses reunions amb les principals forces polítiques del Congrés de Diputats d'Espanya i altres formacions de territoris veïns, per defensar la realitat d'Andorra pel que fa a homologació internacional i transparència fiscal. Aquestes trobades s'efectuen coordinadament amb el Govern i s'estan fent amb relació al projecte de llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal del govern espanyol que es troba en fase de treball en comissió al Congrés de Diputats.

Les reunions, segons la majoria, permeten ser optimistes pel que fa a les possibles repercussions que l'aprovació d'aquesta llei pot tenir per al Principat i tal com va anunciar el ministre portaveu ahir, Eric Jover, s'estan celebrant des de la discreció amb "prudència i una excel·lent sintonia entre les parts i amb uns resultats satisfactoris pels interessos de l'Estat andorrà". La coalició valora de manera molt satisfactòria el resultat i asseguren que es van iniciar tan bon punt es va conèixer que algunes forces polítiques volien incloure Andorra a la llista de paradisos fiscals de l'Estat espanyol.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha viatjat a Madrid avui per reunir-se amb diversos partits polítics "per fer pedagogia i explicar tota la feina que Andorra ha fet els darrers anys" en la lluita contra el frau fiscal. López s'ha citat amb el president de la comissió d'Hisenda, Eloy Suárez, ja que és qui tractarà els temes vinculats amb les jurisdiccions no cooperatives i el portaveu adjunt del Partit Popular al Congrés dels Diputats, així com Héctor Gómez del PSOE, Joan Baldoví de Compromís, Ferran Bel del PDeCAT, Gerardo Pisarello, i el portaveu d'Unidas Podemos, Pablo Echenique, qui va sol·licitar al govern espanyol que tingués en compte Andorra com a paradís fiscal arran de la fuga de 'youtubers' per pagar menys impostos. El president del grup socialdemòcrata s'ha mostrat satisfet amb la trobada i ha assegurat que "entenen la posició d'Andorra avui millor que ahir, ja que potser hi ha hagut coses que entenien malament i que ara la seva percepció està canviant" i que els parlamentaris espanyols els ha transmet que cal que Andorra faci més pedagogia cap a l'exterior.

López ha demanat que "que es retirin o votin de manera negativa" les esmenes que hi ha a tràmit parlamentari relacionades amb Andorra i ha celebrat els resultats obtinguts de totes les reunions i ha recordat que aquesta és una feina que "s'ha de seguir fent perquè hem rebut agraïments per part de totes les formacions polítiques per l'esforç pedagògic que s'ha fet avui".
Etiquetes
  • #7 .
    (26/02/21 02:17)

    2 persones d'esquerres en la mateixa foto (per no dir comunistes almenys el de la cadira de rodes, ho es), espero que el Sr. Pere López no tingui la intensió d'instaurar la dictadura pogre socialista d'espanya al nostre país en cas de que guanyes les eleccions.

    Respondre
  • #6 Pepi
    (25/02/21 22:54)

    Jajajjajaja ja hem vist ja els de la “majoria” defensant els interessos del nostre país !!!!
    Epppp que Sant Innocents és al desembre 

    Respondre
  • #5 Andorrà 2.0
    (25/02/21 22:36)

    Doncs felicitats al PS! Esta fent la feina del Govern. Aviam si desperten i fan alguna cosa...

    Respondre
  • #4 pacs
    (25/02/21 22:12)

    Per fi un politic amb iniciativa i que passa olímpicament del "que dirán"!!!!!

    ( si ho hagués fet l'Espot diria el mateix d'ell. Però no...no ha sigut el cas).

    Respondre
  • #3 Jordi
    (25/02/21 21:11)

    Tanta alegria em fa mes por que una pedrada.   Que els hi deuen haver promès a cambi, pujar l'IRPF al 25 o al 35% ???

    Respondre
  • #2 Jordi
    (25/02/21 21:05)

    Aquesta feina és del Cap de Govern, la ministra d'exteriors i l'ambaixador. Sí l'ha de fer el Pere López, potser no cal pagar-los el sou als altres. Quin Govern més fluix que tenim. Una llàstima!

    Respondre
  • #1 David
    (25/02/21 20:35)

    A part de que no es cap representant oficial del govern, no tinc clar que sapigui on s'ha ficat intentant parlar amb els populistes-comunistes aquests

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts