x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Encamp

Confrontació al comú pel sobrecost de les obres de les avingudes

La sessió ha servit per aprovar un nou reglament per definir les prestacions socials per a les famílies en risc d'exclusió
Actualitzada 25/02/2021 a les 21:06
La majoria i el PS han xocat durant el consell del comú d'Encamp pel sobrecost de les obres de reforma de les avingudes Joan Martí i François Miterrand. El conseller socialdemòcrata, David Rios, ha titllat "d'inacceptable" l'increment del 12% passant així dels 5,2 milions fins als 5,9. L'altre conseller del PS ha demanat més rigor a l'hora de fer les obres i "que els tècnics prevegin abans aquestes situacions". Per la seva part, la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha defensat que "hem introduït moltes millores al projecte, per tant no podem parlar que tot això sigui un sobrecost"  ha destacat els canvis de comptadors d'aigua que ara passen per la galeria tècnica. Agrupament Encampadà s'ha abstingut en la proposta per aprovar l'increment del cost i el PS hi ha votat en contra.

D'altra banda, i per unanimitat, la corporació ha tirat endavant un nou reglament per definir les prestacions socials. Malgrat donar-hi suport, Rios ha demanat que "s'hauria pogut anar més enllà" i ha posat l'exemple de les prestacions que ha fet el comú d'Escaldes, al que el cònsol menor, Jean Michel Rascagnères ha dit que "no hem de solapar els serveis socials del comú i de Govern". En la mateixa sessió s'ha aprovat el nomenament de la nova directora d'esports i joventut, Maria Bernadela Moreno, amb els vots de la majoria i l'abstenció de la resta de grups.

Els principals canvis han estat incrementar el llindar econòmic per a poder accedir als ajuts, eliminar el requisit d'un any mínim de residència, la inclusió en les prestacions socials excepcionals les que siguin per motius de salut amb els corresponents certificats mèdics o incloure la possibilitat d'atorgar un ajut per al pagament de tributs comunals. La nova ordinació també incrementa el sistema de control i de comprovació de la documentació justificativa.

La sessió del consell de comú també ha servit per per aprovar el cost definitiu de les obres de remodelació de les avingudes, aprovar una prolongació de sis mesos de la moratòria parcial per a la instal·lació de terrasses a l'avinguda d'Encamp del Pas de la Casa i nomenar Maribela Moreno González com a directora del Departament de Joventut i Esports.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts