pandèmia mundial

Camp nega l'accés d'esquiadors forans a pistes

El Govern sol·licita “rigor” a les estacions perquè es compleixin els acords amb Ski Andorra

Camp nega l'accés d'esquiadors forans a pistes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’Ski Andorra, Francesc Camp, nega que les estacions d’esquí permetin l’entrada d’esquiadors no residents. Ho va fer durant la roda de premsa posterior al consell de comú, en la qual va puntualitzar notablement ofès i molest pels comentaris “rebuts en els darrers dies” que els dominis de neu estan complint “escrupolosament” els acords assolits amb el Govern per a l’obertura de les pistes i la no acceptació de turistes. Camp va posar en relleu que els visitants que s’han registrat als camps de neu han acudit als dominis a fer altres activitats permeses, “com ara l’esquí de muntanya o per gaudir de la restauració que ofereixen les pistes”. Així doncs, va assegurar que “en cap moment han vingut a esquiar utilitzant els remuntadors”.

A més, el president de la patronal de l’esquí va assenyalar que les massificacions que es van viure “en moments puntuals” el cap de setmana en un telecadira del sector del Tarter a Grandvalira es van produir a causa “d’una avaria en un dels remuntadors”, per la qual cosa els quasi “5.000 esquiadors residents que hi havia a les pistes es van aglomerar en un telecadira”. Camp fins i tot va qüestionar si “algú podia demostrar que hi havia hagut massificació al sector des de les nou del matí fins a les cinc de la tarda”, afirmant que no hi havia proves de les aglomeracions. I va comentar que malgrat que hi ha “menys quilòmetres esquiables” la mitjana d’esquiadors diaris als diferents dominis és d’entre “4.000 i 5.000”, i la “ràtio és brutal”, per la qual cosa va asseverar que “no hi ha cap problema d’aglomeracions a l’aire lliure que puguin incrementar el risc de contagi”.

Per cloure, va argumentar que els camps de neu estan experimentant pèrdues de més del 90% en comparació amb la temporada passada, i “l’únic que intenten és sobreviure de la millor manera possible” en la situació actual provocada per la pandèmia del coronavirus.

Per la seva banda, el ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, va manifestar durant la roda de premsa posterior al consell de ministres que des del Govern han sol·licitat als dominis esquiables que estableixin controls eficients per verificar que els no residents no puguin accedir a les pistes. “S’han d’aplicar mesures que ens assegurin que aquelles persones que no volem permetre a les estacions no hi accedeixin”, va dir. Tot i que va exposar que és cert que a les estacions d’esquí també s’hi troben diferents tipologies de persones i grups que “no necessàriament estan esquiant”. Jover també va demanar “rigor” i responsabilitat a Ski Andorra per respectar els acords i les recomanacions que han assolit amb l’executiu, encara que alguns turistes tinguin els forfets adquirits prèviament a través de paquets vacacionals.

Així doncs, el ministre va assenyalar que malgrat les sospites sorgides quant a la permissibilitat de les estacions d’esquí durant el darrer cap de setmana per la proliferació d’imatges on s’observaven aglomeracions d’esquiadors al sector del Tarter, de moment no han efectuat canvis sobre el que “estava previst amb la patronal”. A més, va recordar públicament que a hores d’ara només poden fer ús dels remuntadors per esquiar els residents al país.

Tanmateix, Jover va puntualitzar que des del Govern s’està treballant conjuntament amb la patronal de l’esquí en protocols per poder “ampliar l’obertura i l’accés als dominis esquiables del Principat”. I va apuntar que “les restriccions són extremament variables i van canviant dia a dia”, depenent de la situació epidemiològica en què es trobi el territori a causa del virus.

tracking