Absolt un policia processat per donar dos cops de puny a un detingut

El tribunal ha de determinar si l'agent queda lliure de responsabilitat penal perquè no va cometre cap delicte o per prescripció

Nova seu de la JustíciaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts ha jutjat aquest matí un agent de policia per haver donat dos cops de puny, presumptament, a un detingut en el marc d'una intervenció. Els fets van tenir lloc al novembre del 2014, quan una patrulla va rebre un avís perquè uns joves s'estaven barallant a la zona de Ciutat de Valls. L'agent quedarà absolt de les imputacions però els magistrats han de determinar si és perquè no hi té cap responsabilitat penal o per una qüestió formal de prescripció de l'acusació.

Aquesta prescripció es produïra pel canvi de qualificació dels fets que ha fet la fiscalia en la vista d'avui. I és que malgrat inicialment el ministeri pública acusava el policia d'un delicte menor de maltractamenta greus després de les declaracions del judici ha modificat la qualificació prèvia a una contravenció penal de lesions doloses. En haver passat més d'un any des dels fets el processat quedaria absolt per prescripció de la falta.

tracking