x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Més de 6.600 inscripcions en la plataforma de vacunació

El Govern ha posat en marxa la web aquest matí
Vacunació Covid

Vacunació Covid

Campanya d'inscripció per rebre el vaccí

Un 'frame' de la càpsula de vídeo promocional de la campanya de vacunació.

Oberta la preinscripció per a vacunar-se

Un 'frame' de la càpsula de vídeo promocional de la campanya de vacunació.

Fernando Galindo
Actualitzada 24/02/2021 a les 17:40
La plataforma d'inscripcions per vacunar-se contra la Covid-19 acumula més de 6.600 sol·licituds fins aquesta tarda segons ha anunciat el ministre de Salut. Joan Martínez Benazet ha destacat que un miler d'inscripcions corresponen a persones de me´s de 71 anys i ha animat la població a fer el tràmit per apuntar-se a la web que s'ha posat en marxa aquest matí i ha recordat que s'anirà fixant la data d'administració dels vaccins en funció de les dosis que "arribaran els propers dies".

Martínez Benazet ha remarcat que el ministeri de Salut, els comuns i la Creu Roja estan portant a terme un treball per identificar a totes les persones que per la raó que sigui tinguin dificultats per complir el procediment d'inscriure's a la plataforma perquè no quedin fora del procés de vacunació.

Majors de 16 anys
La plataforma de preinscripció per a la vacunació contra la Covid-19 ja està operativa a partir d’avui. Així ho van donar a conèixer ahir la secretària d’estat Helena Mas i la cap de l'àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal en una compareixença pública. Així doncs, tots els residents d'Andorra majors de 16 anys i treballadors fronterers que vulguin rebre la vacuna ja poden entrar al web a apuntar-se. “Ens adrecem a un univers que resideix o treballa a Andorra” puntualitzava Mas. I afegia “Tot i que és un procés voluntari, volem pensar que hi haurà un bon grau d’adherència. Un 70-80% de població inscrit seria una molt bona xifra”.


L’executiu, doncs, va presentar la plataforma digital com “una eina molt senzilla i molt bàsica perquè tothom es pugui apuntar molt ràpid». Concretament, per a dur a terme el procediment, primer de tot s’ha d’entrar al web govern.ad/preinscripcio. Allà, la persona en qüestió haurà d’indicar el seu número de telèfon i el seu NIA, el número de cens. També podrà especificar si forma part o no d'algun col·lectiu de risc per professió i, de manera opcional, podrà introduir un telèfon alternatiu i una adreça de correu electrònic. Una vegada dut a terme aquest pas, el sol·licitant –que es podrà inscriure sol o podrà incloure altres membres dins el mateix procés– rebrà un SMS de confirmació amb un codi d’accés que haurà d'introduir de nou al web per a veure el dia i l'hora de l'administració de la vacuna.


De moment, el registre s'obre avui i es mantindrà obert fins que el Govern no rebi més informació sobre la calendarització i l'arribada de les vacunes. Pel que fa a alternatives a la inscripció online, també s'ha posat a disposició de la població el número de telèfon 775019 per a gent gran o per a tots aquells que, per qualsevol motiu, no disposin d'accés a internet.


Quant a l’ordre de vacunació, Salut pretén establir un pla de quatre fases per a la població general, de més a menys edat. «Això no exclou que un col·lectiu pugui passar davant d’un altre en funció de la vacuna que estigui disponible», explicava Mas referint-se a la vacuna d’AstraZeneca, que es reservarà només per a menors de 65 anys. En aquest sentit, Salut no contempla la possibilitat que cadascú pugui triar el tipus de vacuna que vol, sinó que quan aquestes arribin, serà el mateix Govern qui en farà la valoració i decidirà quin vaccí rebrà cada grup de població.


D’altra banda, col·lectius com embarassades i aquells que presentin al·lèrgies greus o una immunosupressió també es podran inscriure, però hauran de portar una prescripció mèdica per part del seu metge de capçalera, que haurà de fer una valoració prèvia “benefici-risc” per a cada cas concret. I en relació a aquells que ja hagin passat el virus, s’hauran d’esperar sis mesos abans de vacunar-se, ja que encara presentaran anticossos protectors.


Des de Govern s’ha comentat que encara s’està dissenyant l’operativa per a concretar els llocs de vacunació i s’ha destacat que tothom s’esforçarà perquè els canals de comunicació arribin a tots els col·lectius. “L’objectiu és arribar a tota la població” afirmava Helena Mas. En aquesta línia, s'ha presentat una càpsula de vídeo que es retransmetrà per diversos canals per a promocionar la campanya de vacunació.

 
MITJANS PER ARRIBAR A TOTHOM
El conseller del PS Jordi Font va instar el ministre de Salut a contactar directament amb els majors de 75 anys, molt vulnerables davant del virus, per les dificultats que poden tenir per usar mitjans alternatius, com ara la plataforma. Joan Martínez Benazet va defensar que tant Afers Socials com els comuns vetllaran per arribar a tothom, també a les persones que puguin estar més aïllades i que les persones més grans “evidentment” seran les primeres a vaccinar-se.

QUATRE GRUPS
La preinscripció a la
plataforma digital de vacunació està dirigida a totes aquelles persones que siguin residents i majors de 16 anys o bé que estiguin treballant al Principat. Aquesta distinció inclou també treballadors fronterers.

Les persones embarassades i aquelles que presentin al·lèrgies greus o una immunodepressió es podran inscriure. Tot i això, hauran de presentar també una prescripció mèdica per part del seu metge de capçalera, ja que se’ls haurà de fer una valoració prèvia “risc-benefici”. Si el metge en desaconsella l’administració, la persona haurà d’anul·lar la cita.

Dins el web, també apareix un apartat perquè persones que formen part d'algun col·lectiu específic per professió i no per risc, com professionals sanitaris, sociosanitaris o col·lectius crítics considerats essencials, ho puguin marcar.

Tots aquells que ja hagin superat la Covid-19, s’hauran d’esperar sis mesos abans de vacunar-se, ja que encara presentaran anticossos protectors. En aquest sentit, molts estudis apunten que els anticossos baixen lleugerament entre sis i vuit mesos després. Llavors serà el moment en què es podran vacunar.
Etiquetes
Veure’n més
19
Relacionades
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts