El comú i la propietat del Palau signen un nou lloguer per a 25 anys

La minoria considera que l'acord és un pegat que allarga la problemàtica i destaca que s'hauria d'haver comprat

El comú i la propietat del Palau signen un lloguer per a 25 anysComú de Canillo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els cònsols de Canillo i la propietat del Palau de Gel han signat aquest matí el nou contracte d'arrendament del terreny i de la instal·lació per un període de25anys. Ho han fet durant una sessió de consell de comúextraordinària, en la qual el cònsol major, Francesc Camp, ha manifestat que l'arribada a un acord pel Palau ha estat una prioritat per la corporació des de l'inici del mandat imalgrat que"les negociacions han estat intenses, finalment hem arribat a un consens fructuós per ambdues parts". El nou contracte d'arrendament, que serà vigentfins al2045, té un cost de 20.000 euros mensuals (240.000 anuals) i disposa de diverses clàusules que especifiquen l'arrendament. Així doncs, Camp ha explicat que l'import de l'arrendament s'actualitzarà cada anyd'acord ambl'IPC anual del país i que a partir dels15anys de lloguer es tornarà arevisar elcontracte per verificar que la quantia de l'arrendament se situa un 15% per sobre dels 20.000 euros actuals. "Al 2036es mirarà quin és l'import del lloguerrespecte elprimer any i si el creixement d'aquesten base al'IPC és inferior a 23.000 euros, l'augmentarem fins a aquesta xifra. Tanmateix, si la quantia és superior, mantindrem el preu que hi haurà en aquell moment", ha puntualitzat Camp. El nou contracte es va aprovar amb l'abstenció dels membres d'Objectiu Comú.

Els membres de la minoria comunal, Albert Torres i Dolors Cabot, han posat en relleu durant el consell de comú que l'acord al qual ha arribat la majoria amb la propietat del terreny i la instal·lació, Casa Roig, "tan sols és un pegat a la problemàtica de l'equipament que s'arrossega des de fa més de trenta anys" i "posposa el problema a les generacions futures". En aquest sentit, han afirmat que ells ja van posar sobre la taula "la necessitat de realitzar una forta inversió per adquirir el terreny i poder gaudir d'un espai al centre de la població". A més, han considerat que la majoria ha arribat a un acord, "massa tard", ja que "l'incompliment del contracte i la manca de responsabilitat del comú ja ha generat un precedent ihacreat inseguretatentre la població".Els cònsols de Canillo i la propietat del Palau de Gel han signat aquest matí el nou contracte d'arrendament del terreny i de la instal·lació per un període de25anys. Ho han fet durant una sessió de consell de comúextraordinària, en la qual el cònsol major, Francesc Camp, ha manifestat que l'arribada a un acord pel Palau ha estat una prioritat per la corporació des de l'inici del mandat imalgrat que"les negociacions han estat intenses, finalment hem arribat a un consens fructuós per ambdues parts". El nou contracte d'arrendament, que serà vigentfins al2045, té un cost de 20.000 euros mensuals (240.000 anuals) i disposa de diverses clàusules que especifiquen l'arrendament. Així doncs, Camp ha explicat que l'import de l'arrendament s'actualitzarà cada anyd'acord ambl'IPC anual del país i que a partir dels15anys de lloguer es tornarà arevisar elcontracte per verificar que la quantia de l'arrendament se situa un 15% per sobre dels 20.000 euros actuals. "Al 2036es mirarà quin és l'import del lloguerrespecte elprimer any i si el creixement d'aquesten base al'IPC és inferior a 23.000 euros, l'augmentarem fins a aquesta xifra. Tanmateix, si la quantia és superior, mantindrem el preu que hi haurà en aquell moment", ha puntualitzat Camp. El nou contracte es va aprovar amb l'abstenció dels membres d'Objectiu Comú.

Els membres de la minoria comunal, Albert Torres i Dolors Cabot, han posat en relleu durant el consell de comú que l'acord al qual ha arribat la majoria amb la propietat del terreny i la instal·lació, Casa Roig, "tan sols és un pegat a la problemàtica de l'equipament que s'arrossega des de fa més de trenta anys" i "posposa el problema a les generacions futures". En aquest sentit, han afirmat que ells ja van posar sobre la taula "la necessitat de realitzar una forta inversió per adquirir el terreny i poder gaudir d'un espai al centre de la població". A més, han considerat que la majoria ha arribat a un acord, "massa tard", ja que "l'incompliment del contracte i la manca de responsabilitat del comú ja ha generat un precedent ihacreat inseguretatentre la població".

Ennuig de la minoria

La minoria al comú de Canillo, Objectiu Comú, lamenta que la majoria no els hagi informat de l’acord pres amb la propietat del Palau de Gel. Així ho va afirmar la consellera Dolors Cabot, qui va manifestar que, tot i que no exposaran la seva postura fins a la sessió de consell de comú que tindrà lloc avui al matí, se senten decebuts per haver-se assabentat del pacte a través dels mitjans de comunicació i no per la majoria. “No ens han facilitat ni el contracte ni tenim cap mena d’informació al respecte, per aquest motiu esperarem a demà [avui] per mostrar la nostra postura al cònsol major, Francesc Camp”, va assenyalar Cabot.

En aquest sentit, va comentar que és cert que el comú va concertar una reunió dilluns a les vuit del vespre, però “no ens serveix de res si abans ja ho ha tret la premsa”. A més, va indicar que divendres passat ella mateixa va demanar en una comissió de finances per “l’afer del Palau de Gel i se’m va contestar el que va dir Camp al darrer consell, que quan s’arribés a un acord es compartiria amb la resta de l’administració comunal. I no ho va fer”.

tracking