TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El Sipaag demana explicacions a Torres per les contractacions

Anguita defensa que cal denunciar els abusos per tal de poder-hi actuar

El Sipaag demana explicacions a Torres per les contractacionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Sipaag va enviar una carta dilluns al ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, per tal de demanar explicacions sobre com i per què s’havien considerat com a urgència les contractacions per la temporada de neu al COEX. Concretament, el sindicat dels funcionaris va qüestionar que es complissin els requisits necessaris per aplicar l’article 110 de la Llei de Funció Pública. “Vam enviar una carta al ministre, i les explicacions que ens ha donat no són satisfactòries. Per això, dilluns en vam enviar una de nova, presentant noves evidències i demanant més informació” va explicar el president del Sipaag, Lluís Anguita.

En relació a les manifestacions que va fer dilluns passat la ministra de Funció Pública, Judith Pallarès, Anguita va dir que “és la resposta que esperàvem que es donés des del Govern. Defensen que les contractacions que s’estan fent per urgència i sense edicte estan plenament justificades” però va afegir que “considerem que a partir d’ara, i arran de fer-se públic el que passava amb el comunicat de diumenge, el Govern ho mirarà i estudiarà millor abans de fer aquest tipus de contractacions mitjançant l’article 110”.

El president del Sipaag va parlar també de la situació d’abusos que, segons l’entitat, pateixen alguns treballadors públics i va manifestar que “estic segur que, el fet que això hagi sortit a la llum i se n’estigui parlant, servirà com un toc d’atenció perquè les persones que estant tenint aquests comportaments abusius i fins i tot vexatoris, abaixin el to”.

A més a més, Anguita va afegir que “cal que trobem els mecanismes adequats perquè les queixes o denúncies ens arribin al sindicat, i així poder verificar que la situació és la que se’ns explica i fer-ho arribar a la ministra perquè pugui prendre mesures”. El dirigent sindical va afegir que era “cert” que Pallarès sempre havia tingut “la porta oberta” per parlar amb ella i va instar la ministra que “si li arriba algun cas de maltractament als treballadors, prengui les mesures oportunes sigui qui sigui la persona i ocupi el càrrec que ocupi”.

tracking