pandèmia mundial

El Regne Unit vol eliminar a final de juny les restriccions al contacte social

L’accelerat programa de vacunació ho podria permetre segons el full de ruta de Londres

El Regne Unit vol eliminar a final de juny les restriccions al contacte social

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’accelerat programa de vacunació al Regne Unit pot permetre eliminar les restriccions al contacte social a final de juny a Anglaterra, segons el full de ruta “caut, però irreversible”, que va anunciar ahir el primer ministre britànic, Boris Johnson. El pla, sempre subjecte al fet que hospitalitzacions i morts continuïn a la baixa i no sorgeixin variants que amenacin l’efectivitat de les vacunes, començarà el 8 de març amb la reobertura d’escoles i universitats i conclourà, en el millor escenari possible, el 21 de juny amb la finalització de tots els límits legals al contacte social i el llum verd a grans esdeveniments.

El calendari que va detallar Johnson al Parlament va deixar buits per omplir, com el moment en què es reprendran els viatges internacionals, un aspecte clau per a motors de l’economia com el turisme i el sector aeri.

El govern continua sospesant mesures per mitigar el risc d’importar mutacions perilloses del coronavirus i anunciarà una estratègia concreta el 12 d’abril. Els desplaçaments internacionals no essencials continuaran vetats almenys fins al 17 de maig.

Tampoc s’ha establert encara quina serà la política respecte a la distància de seguretat entre persones en llocs públics, l’ús obligatori de la mascareta ni les recomanacions sobre el teletreball.

Està en l’aire, així mateix, la implantació de certificats de vacunació i de tests negatius que ajudin a la reobertura de certs sectors. Johnson va assegurar que estan en estudi, si bé hi ha dubtes en aspectes com ara la privacitat o la “discriminació” que poden generar.

“El final està realment a la vista. Aquest any miserable donarà pas a una primavera i un estiu molt diferents, incomparablement millors que l’escenari que veiem avui al nostre voltant”, va afirmar Johnson davant els diputats.

El Regne Unit ha administrat gairebé 18 milions de dosis de la vacuna. Per al 15 d’abril, s’espera haver-la ofert als majors de 50 anys, i abans que acabi juliol a tots els adults.

En la seva intervenció a la Cambra dels Comuns, el primer ministre britànic va defensar que les dades sobre la vaccinació disponibles fins ara donen suport a l’estratègia de retardar la segona injecció preceptiva, tant de la vacuna d’AstraZeneca com de la de Pfizer, per limitar l’impacte de la pandèmia en el sistema de salut i incrementar al més aviat possible el nombre de persones amb immunitat.

tracking