x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
PANDÈMIA MUNDIAL

Salut investiga la massificació a pistes

Les imatges del darrer cap de setmana, en què es van formar cues als telecadires, provoquen la reacció del Govern
Les cues que es van registrar dissabte al telecadira de les Lloses, al Tarter.

El Govern investiga la massificació a les pistes

Les cues que es van registrar dissabte al telecadira de les Lloses, al Tarter.

L. G.
Actualitzada 23/02/2021 a les 11:31
El Govern investigarà la massificació que es va produir als camps de neu durant el cap de setmana passat. “Hi ha hagut una activitat important i massiva i això contravé les recomanacions de Govern i no respecta l’acord amb Ski Andorra”, va afirmar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa d’ahir d’actualització de les dades sanitàries. El titular de Salut va afegir que “es valorarà la manca de seguiment de l’acord. Si ha sigut un fet puntual o és quelcom que se n’ha anat de les mans”. En paraules del mateix ministre, “això es valorarà en la propera sessió de Govern i es prendran les decisions que toquin”. Durant la tarda, fonts de Govern van matisar les declaracions del ministre dient que no s’havien produït incompliments. No obstant això, durant el cap de setmana es van veure imatges als camps de neu amb llargues cues d’esquiadors per pujar als telecadires d’accés a les pistes.

Les estacions neguen incomplir
Ski Andorra va negar que no s’estiguessin complint les directrius pactades amb el Govern. “No em consta que hi hagi incompliments. Crec que s’estan fent les coses com s’han demanat. No es venen forfets a forans, els que hi ha són nominatius... No em consta l’incompliment”, va afirmar la directora la patronal de les estacions, Montse Guerrero.


En la mateixa línia es van manifestar fonts properes a Vallnord-Pal Arinsal, que van explicar al Diari que únicament estan venent forfets a les taquilles i que sempre es demana la documentació per acreditar la residència al país, via passaport o targeta verda. Per la seva part, des de Grandvalira es va seguir la mateixa línia i es va descartar que s’estigués fent cap ús indegut dels camps de neu, i que en tot moment es respectaven els aforaments i les mesures de seguretat, ja que el fet que no es complissin els acords pactats podia acabar perjudicant la imatge del país. A més, van indicar que no podien controlar que es produís revenda de forfets per part de residents.


Ofertes per esquiar a internet

Actualment existeixen diferents portals on les persones que no tenen la residència al país poden comprar paquets que inclouen l’hotel i un forfet per als dies que pernoctin a Andorra. En un d’aquests espais web, per exemple, es poden adquirir dues nits d’hotel i els passis corresponents per esquiar per un import que ronda els 125 euros, que varia en funció de les estrelles de l’establiment.

Aquests paquets per poder esquiar al país que tenen aquests operadors són fruit d’acords que realitzen amb els diferents dominis esquiables amb antelació, habitualment durant els mesos d’estiu. A partir d’aquí, aquests espais web poden disposar d’aquests passis per esquiar per vendre’ls directament als clients, sense necessitat d’informar les estacions de quina és la destinació, segons van explicar fonts properes als camps de neu.

A banda d’aquesta situació, cal recordar que en caps de setmana anteriors s’havien produït situacions de revenda, en què persones amb residència al país compraven forfets que després venien a no residents, perquè aquests esquiessin als camps de neu.
Veure’n més
30
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts