equipament

El comú pagarà 20.000 euros al mes pel Palau de Gel

El nou contracte estipula un termini de 25 anys d’arrendament amb dret preferent en cas que arribi una proposta de compra del terreny

El comú pagarà 20.000 euros al mes pel Palau de GelFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En l’últim sospir el comú de Canillo i Casa Roig han arribat a un acord per renovar el contracte de lloguer del terreny del Palau de Gel. Quan ja semblava tot perdut, tenint en compte que l’arrendament havia caducat el 31 de desembre i, per tant, la corporació estava fent un ús de les instal·lacions sense contracte, les dues parts han arribat a un acord que s’ha anat tancant els darrers dies, davant l’amenaça de portar l’afer a la justícia per part del lletrat que representa la propietat.

L’acord representa un canvi substancial. El comú de Canillo pagarà 20.000 euros mensuals de lloguer –queda descartada la compra– durant un període de 25 anys que, segons fonts properes a la corporació, serà revisable cada any en funció de l’IPC.

En un comunicat, el cònsol, Francesc Camp, va manifestar ahir “l’agraïment a la predisposició mostrada per la família Roig per arribar a un acord que ens permetrà els propers anys treballar intensament per reformar el Palau de Gel i convertir-lo de nou en un referent de les activitats lúdiques i esportives del país”.

L’acord suposa un alleujament per als veïns de la parròquia, que veien com després de trenta anys es podien quedar sense un dels edificis emblemàtics i que a més és un centre d’encontre dels ciutadans.

Diferències

La negociació no ha estat fàcil. En un primer moment la propietat demanava 25.000 euros de lloguer i un termini de 15 anys. El cònsol va trobar massa elevada la xifra i va al·legar que el comú no podia embrancar-se en un arrendament com aquest –actualment és de 1.900 euros–- i també va posar sobre la taula que les instal·lacions necessiten una inversió important i que en 15 anys no es podrien rendibilitzar.

La corporació tindrà dret preferent en cas que sorgeixi una oferta de compra del terreny, tot i que s’haurà de respectar el temps d’arrendament si canvia de mans.

Avui mateix es convocarà un consell de comú extraordinari amb caràcter d’urgència per demà a les 12 hores, en el qual s’elevarà a aprovació, si s’escau, pels membres que integren el consell, el contracte d’arrendament a signar amb la propietat. Tot seguit es procedirà a la signatura per les dues parts a casa comuna. També s’aprofitarà per informar detalladament els mitjans del nou contracte d’arrendament que, més enllà de l’import de lloguer i del termini, també regula altres aspectes de la relació, com la conservació de les unitats arrendades, les assegurances, les obres que es vulguin dur a terme durant el període d’arrendament o la gestió i explotació dels diferents serveis que ofereix el Palau de Gel, segons es precisa en el mateix comunicat.

La solució no semblava tan fàcil perquè les posicions sempre es van mostrar molt allunyades. Casa Roig només va deixar a la guarderia l’opció de continuar fins al juny per la impossibilitat de trobar en tan poc espai de temps uns locals adequats per albergar una llar d’infants. Finalment no farà falta cap trasllat.

EL PRESSUPOST PREVEU UN MILIÓ PER RENOVAR LES INSTAL·LACIONS

La finca on se situa el complex compta amb una superfície de més de 7.265 metres quadrats on s’ubiquen la pista de gel, el gimnàs, la piscina, el restaurant, l’auditori i una part de l’escola bressol. Des de l’administració local es remarca que davant el repte que suposa redreçar l’atractiu del Palau de Gel, “i que tant l’equip de la majoria del comú de Canillo com el propi consell d’administració del Palau de Gel afronten amb especial il·lusió i motivació”, el pressupost del comú ja preveu per a aquest any una partida d’un milió d’euros per renovar instal·lacions, invertir en millores de serveis i dinamitzar l’activitat. Segons la corporació, l’esperit que ha prevalgut entre les dues parts durant tot el procés de negociació ha estat el mateix que va imperar fa 35 anys, quan “Agustí Fité Casal i Agustí Fité Sangrà, pare i padrí, respectivament, dels actuals hereus de Casa Roig, van donar les màximes facilitats al comú de Canillo per impulsar un complex d’interès esportiu, social i cultural que s’ha convertit al llarg dels anys en un autèntic servei públic d’interès general per a la parròquia de Canillo i el país”. Es dona la circumstància que el cònsol era Xavier Jordana, que ara ha estat l’advocat que ha defensat els interessos de la corporació.

tracking