Esquiadors cauen d'un telecadira del Tarter per un cop de vent

Els treballadors de Grandvalira els han atès al mateix lloc i cap dels accidentats ha presentat ferides de caràcter greu

Esquiadors cauen d'un telecadira del Tarter per un cop de ventL. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un grup d’esquiadors van patir un ensurt ahir al matí, als volts de les 12, quan van caure del telecadira que els portava. Segons van explicar fonts de Grandvalira, les persones haurien aixecat la barrera de seguretat abans d’arribar a la destinació i un fort cop de vent els va fer caure. Les mateixes fonts van explicar al Diari que serien quatre persones i que s’estava duent a terme la investigació per esclarir els fets, però que tot apunta que els passatgers havien aixecat massa d’hora la barra de seguretat i que arran de la ventada s’han precipitat del telecadira. La caiguda es va produir des de poca alçada i no es va haver de lamentar cap dany físic important ni tampoc va ser necessària la presència dels bombers, ja que els mateixos treballadors de l’estació van poder resoldre-ho.

El personal que es trobava a la zona van recordar a tothom qui emprava el giny que calia complir les mesures de seguretat i que, en conseqüència, no s’havia de llevar abans d’hora la tanca protectora. Minuts més tard, i a causa del fort vent que bufava a la zona, Grandvalira va tancar el telecadira per al seu ús públic.

Per altra banda, l’hospital de Nostra Senyora de Meritxell va informar que ahir va atendre dues persones que provenien de pistes. D’una banda un menor d’edat que presentava una contusió a l’estómac i per altra una dona de 50 anys que tenia una fractura cervical. Ambdues persones després de ser examinades van rebre l’alta. L’hospital no va poder confirmar si eren provinents de l’accident del telecadira.

Cues a les estacions

Les instal·lacions de les estacions d’esquí, la part que està oberta, es van omplir ahir. Durant el matí es van registrar sengles cues tant a les taquilles per comprar el forfet com en els ginys per tal d’accedir als dominis esquiables i poder fer les baixades pertinents, amb la conseqüent preocupació per les aglomeracions. I és que els dominis esquiables oberts, des de Grandvalira fins a Vallnord-Pal Arinsal van registrar una bona afluència de visitants. Entre els molts dels vehicles que van arribar al peu de les pistes, una part important lluien matrícula espanyola. Una vegada més també les xarxes socials van mostrar turistes esquiant, malgrat la teòrica prohibició. Esquiadors no residents van publicar fotografies dient que es trobaven a Andorra esquiant, mentre que residents van instar a prendre mesures per evitar aglomeracions.

tracking