Cinc detinguts al Pas de la Casa per contraban de tabac

La policia els va interceptar durant la matinada de divendres a dissabte

Cinc detinguts al Pas de la Casa per contraban de tabac

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va detenir un total de cinc persones, durant la matinada de divendres a dissabte a la localitat encampadana del Pas de la Casa. Segons va poder saber el Diari de fonts policials, els detinguts no comptaven amb residència al país i se’ls acusa d’un delicte de contraban de tabac.

En el moment en què els agents de policia els van interceptar, els arrestats duien diversos paquets embolicats en farcells. Tot sembla apuntar que els presumptes autors d’un delicte de contraban de tabac formarien part d’una xarxa francesa dedicada al tràfic il·lícit de cigarretes per després vendre-les al país veí. Els cinc acusats es trobaven ahir al vespre encara en dependències policials a l’espera de passar a disposició judicial en les pròximes hores.

Els veïns del Pas de la Casa ja fa setmanes que denuncien que hi ha un augment de persones fent contraban de tabac a la localitat. El passat diumenge 14 de febrer, residents de la localitat encampadana van enregistrar tres individus amb un carregament important i pujant per la muntanya nevada. El fet que el Pas de la Casa hagi vist reduïda la presència de turistes i no tingui el dinamisme que el caracteritza, especialment durant l’hivern, fa que l’activitat dels contrabandistes sigui més visible. Un fet que els veïns que ho denuncien mitjançant fotografies i grabacions a les xarxes socials ja ho comencen a assimilar com un fet quotidià més, ja que darrerament les actuacions dels contrabandistes no es fan sota l’empara de la nit, sinó que en moltes ocasions el transport es realitza a plena llum del dia o bé a mitja tarda.

Cal recordar que, malgrat la frontera amb França no està tancada, només són les persones d’un radi màxim de 30 quilòmetres des del punt fronterer del Baladrà les que es poden desplaçar fins a Andorra sense necessitat de presentar una prova PCR negativa en la seva tornada a casa. Aquest fet ha provocat que molts ciutadans francesos, que només visitaven el Pas de la Casa per comprar tabac o productes alcohòlics, no facin el viatge. Així doncs, la combinació que formen les restriccions imposades per l’estat francès, juntament amb els elevats preus de les cigarretes a França, estan afavorint que el negoci del contraban estigui a l’alça a la fronterà del Baladrà.

tracking