pandèmia mundial

Andorra, a la part baixa d'Europa en vacunació

Només Bulgària i Albània figuren darrere del Principat segons el ‘Financial Times’

Andorra, a la part baixa d'Europa en vacunacióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra es troba a la franja baixa europea pel que fa a les dosis de vacuna administrades per cada cent habitants, tal com reflecteixen les dades publicades pel diari especialitzat en economia Financial Times. Segons aquest rotatiu, el Principat ha vacunat poc més de dues persones per cada 100. Per sota d’aquestes xifres, a nivell del Vell Continent, només se situen Bulgària (1,3) i Albània (0,1). Pel que fa als altres microestats, Mònaco se situa entorn al 6,2 vaccins per cada cent habitants, Leichtenstein a 3,1, mentre que no hi ha dades oficials sobre San Marino i la Ciutat del Vaticà.

Les xifres registrades pels estats veïns també són sensiblement superiors a les d’Andorra. Per un costat, Espanya eleva la seva vacunació fins als 5,9 habitants per cada centenar, mentre que a França la xifra està entorn al 5. Pel que fa a la mitjana de tota la Unió Europea, la xifra s’eleva fins al 5,5; un valor que suposa més del doble del que té Andorra.

Gibraltar lidera

El territori autònom britànic de Gibraltar és qui registra l’índex de vacunació més elevat. El penyal, presidit per Fabián Picardo, arriba fins als 82,2 vacunats per cada 100 habitants; una xifra a què només s’apropa Israel, que des del primer moment va anunciar una forta inversió en la seva campanya de vacunació i ha aconseguit assolir els 78,8 vaccins administrats per cada 100 isrealians. Els següents set estats que figuren en la llista no són europeus. Països tant diferents com les Seychelles, els Emirats Àrabs Units, Palau, la Samoa Americana, les Illes Marianes, les Illes Caiman o Guam, han aconseguit tots xifres superiors al 25% en els seus plans d’inoculació. Fins i tot, els dos primers per sobre de 50. I és darrere d’aquests territoris on es troba el següent estat europeu, però de fora de la Unió Europea, com és el Regne Unit, que arriba fins als 25,4 vaccinats per cada centenar de residents. Pel que fa als Estats Units, se situen en la 15a posició. Mentre que el primer membre de la Unió Europea de la llista és Malta.

Cal recordar, però, que fins a la data, Andorra no ha rebut encara les vacunes del programa Covax, i únicament ha pogut vaccinar amb les 2.000 dosis del laboratori Pfizer que va facilitar Espanya. No obstant això, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va afirmar en roda de premsa que s’esperava que en el primer trimestre arribés la remesa que consta de vaccins d’AstraZeneca.

tracking