Els urbans avisaran la policia si hi ha risc d'incidents

Els cònsols d’Escaldes han acordat amb el ministre d’Interior i la policia un procediment d’actuació

Els urbans avisaran la policia si hi ha risc d'incidents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els cònsols d’Escaldes han acordat amb el ministre d’Interior i la policia un procediment d’actuació que hauria d’evitar que incidents com el viscut a principi de mes a la plaça Dos Valires (que es va saldar amb la detenció de dos joves) es tornin a produir. El que es va pactar a la reunió mantinguda amb Josep Maria Rossell i responsables policials és que els agents de circulació alertaran el cos d’ordre si perceben que una intervenció té perill d’acabar amb algun episodi de desordre públic. De fet, i tal com van assenyalar fonts comunals, és la policia qui té les competències en aquesta matèria. Per tant, si és repetís una situació com la viscuda després que agents de circulació cridessin l’atenció a un grup de joves concentrats a la plaça Dos Valires incomplint les restriccions sanitàries, els urbans hauran d’alertar la policia si es percep que la intervenció pot acabar amb algun incident.

Després dels fets ocorreguts (pels quals la corporació va interposar denúncia), des del comú van expressar molta preocupació però també la intenció d’abordar amb Interior una manera de procedir que protegís el cos de circulació, que no era el primer cop que es veia involucrat en una batussa amb joves. Aquest va ser l’objectiu de la trobada mantinguda recentment. Des del comú van asse­nyalar que dotar de més atribucions els agents de circulació perquè tinguin més marge d’actuació en situacions com aquesta és una qüestió que en tot cas mereixeria una reflexió molt més àmplia, que correspon a l’àmbit legislatiu i que no s’ha plantejat.

El conflicte a la plaça Dos Valires va derivar en un encreuament de versions entre els agents de circulació i el grup de joves implicats sobre els fets. Els agents de circulació van assegurar que els joves van reaccionar de manera violenta i els joves que les agressions les van iniciar els urbans.

tracking