Cerca d'imatges de la manifestació de Lleida

El lletrat dels arrestats dimarts demana ajuda per desmentir que els joves cremessin el contenidor

Cerca d'imatges de la manifestació de LleidaSEGRE / MAITE MONNE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’advocat de la jove andorrana detinguda dimarts passat a Lleida durant la protesta en contra de l’empresonament de raper Pablo Hasél està cercant imatges i vídeos per poder demostrar la innocència dels arrestats i desmentir que fossin els autors de la crema d’un contenidor de la brossa. Així ho va afirmar el lletrat, Josep Maria Pocino, qui també representa la resta de persones controlades pels aldarulls. “Estem preparant la defensa a través de la recopilació d’audiovisuals on s’identifiqui que els joves no són culpables del delicte de desordres i danys públics de què se’ls acusa”, va dir.

Pocino va posar en relleu que la cronologia dels fets no concorda, ja que “van ser detinguts prop de l’edifici del rectorat de la Universitat de Lleida, al carrer Aragó, i la crema del contenidor es va produir en una plaça bastant allunyada d’aquest emplaçament”. Tanmateix, va exposar que “és possible que no hi hagi imatges d’ells al rectorat”, però ja “tenim alguna fotografia on es poden identificar els mossos que van detenir els set manifestants”. A més, el lletrat va apuntar que a través de la recopilació d’imatges “potser” també es podria demostrar com “els agents dels mossos els van atonyinar en el moment de la detenció”.

Cal recordar que la jove andor­rana i les sis persones més que van ser arrestades dimarts van haver de passar 48 hores en diferents comissaries de la policia catalana a l’espera de passar a disposició judicial davant el jutjat d’instrucció 1 de Lleida. Tot i que cap dels detinguts no va declarar davant la magistrada de guàrdia, aquesta en va acordar la llibertat provisional amb càrrecs sense adoptar cap mesura cautelar.

tracking