x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

L'advocat de la jove detinguda a Lleida demana imatges per demostrar la innocència

La noia es troba en llibertat provisional amb càrrecs després de declarar ahir davant del jutjat d’instrucció ilerdenc
JUTJATS
Un dels joves detinguts dimarts amb la noia andorrana després de declarar.

La jove detinguda a Lleida acusa la policia d'agressions

Un dels joves detinguts dimarts amb la noia andorrana després de declarar.

Un dels joves arrestats al jutjat de Lleida després de ser alliberat.

La jove detinguda a Lleida acusa la policia d'agressions

Un dels joves arrestats al jutjat de Lleida després de ser alliberat.

SEGRE / MAGDA ALTISENT
Actualitzada 19/02/2021 a les 17:46
L'advocat de la jove andorrana i de les altres sis persones que dimarts van ser detingudes a Llida pels aldarulls durant la protesta per l'empresonament del raper Pablo Hasél ha sol·licitat el suport dels manifestants per aconseguir imatges i vídeos dels fets. L'objectiu és recollir els moments on s'identifiqui als detinguts i es demostri que "van ser capaços de cremar el contenidor" i com "van ser agredits per part dels mossos d'esquadra".

La jove andorrana arrestada a Lleida denunciarà les agressions rebudes durant la detenció. Ho va afirmar el lletrat de la defensa de les set persones controlades durant els aldarulls, Josep Maria Pocino, qui va manifestar que tots mostren “lesions per cops de porra” i que presentaran denúncia per “les agressions exercides per part de la policia”. La noia es troba en llibertat provisional amb càrrecs des d’ahir al matí després de passar a disposició judicial al jutjat d’instrucció 1 de Lleida. Tot i que cap dels detinguts va declarar davant la magistrada de guàrdia, aquesta en va acordar la llibertat sense adoptar cap mesura cautelar, tan sols l’obligació de comparèixer al jutjat quan siguin requerits.

Segons va dir ahir Pocino, els joves estan acusats d’un delicte de desordres públics quan “l’únic fet que se’ls imputa és la crema d’un contenidor”. El lletrat va explicar que els manifestants van “refugiar-se” en un portal pròxim a la rambla Ferran de Lleida i els agents dels mossos d’esquadra “els van anar a buscar i, sense que ells oferissin cap mena d’oposició ni resistència, els van atonyinar a cops de porra”. A més, va denunciar públicament que “no em va agradar el que vaig veure”, i va exposar que tot i que “la violència es pot exercir de moltes maneres, quan la practica l’Estat” suposa una actuació “molt més greu que cremar un contenidor de brossa”. En aquest sentit, l’advocat va recalcar que l’agressió “era innecessària”. “Els detinguts no oposaven cap resistència, la qual cosa converteix les actuacions en un fet molt greu i no calia, independentment del que haguessin fet o deixat de fer”, va indicar.

Més detencions pels aldarulls
Pocino va informar que un dels set detinguts dimarts al vespre, un jove de 19 anys d’origen africà i que “només feia tres mesos que residia a Lleida”, estava al lloc dels fets “de casualitat”, ja que “ni coneixia qui era Pablo Hasél ni que hi havia una manifestació en favor de la seva llibertat”. Així doncs, va exposar que en el moment de la detenció “el van quasi despullar per trobar-li un encenedor i poder acreditar d’alguna manera que també havia participat en la crema del contenidor” i, “sense saber com, un encenedor va aparèixer de casualitat”.


El lletrat també es va dirigir a l’autoritat judicial i als membres de la policia catalana per asseverar la seva posició i comentar que “no era necessari que els joves passessin a disposició judicial”, i va refermar que amb el simple fet d’identificar-los i deixar-los en llibertat l’endemà a l’espera que el jutjat dictaminés si havien comès algun delicte o no “ja hauria estat suficient”. “No cal tenir-los 48 hores tancats en diferents comissaries de la ciutat i esperar una declaració que no s’ha produït perquè no tenen res a dir”, va etzibar Pocino.


Les protestes arran de la detenció del raper lleidatà no s’han aturat, i al llarg de la setmana s’estan programant concerts i manifestacions arreu del territori català en pro de la posada en llibertat de Hasél. A més, des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans han convocat una vaga universitària per avui per l’empresonament del raper i per la repressió de l’Estat espanyol contra la llibertat d’expressió.


Nova condemna al raper

L’Audiència de Lleida va confirmar ahir una nova condemna per a Hasél, en aquesta ocasió per obstruir la justícia i amenaçar un testimoni d’un judici per una presumpta agressió d’un guàrdia urbà a un menor, en la qual l’agent va ser absolt. En un comunicat que el raper va enviar al seu lletrat afirma que la pena, de dos anys i mig de presó, és una “operació d’Estat” per “desviar el debat sobre la llibertat d’expressió”. I manifesta que se l’ha condemnat “injustament sense proves, en un clar muntatge policial contra la meva persona”.
Veure’n més
64
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts