x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

La modificació de la llei dels ERTO entra en vigor demà

Les ajudes a ampliacions i sol·licituds d'empreses que no tenien cap treballador afectat podran ser retroactives a partir de l’1 de febrer
Un local penja el cartell de 'tancat' a causa de la Covid-19.

Canvis en el nombre de treballadors que podran estar en ERTO

Un local penja el cartell de 'tancat' a causa de la Covid-19.

Fernando Galindo
Actualitzada 16/02/2021 a les 20:00
La modificació de la llei dels ERTO que permetrà que uns determinats negocis puguin posar en suspensió temporal del contracte de treball o reducció de jornada laboral a tota la plantilla entrarà en vigor demà, després que avui s'hagi fet públic el decret al BOPA. El text estipula que les activitats econòmiques que estan suspeses obligatòriament i les que es troben afectades o restringides per mesures adoptades als països veïns i que limiten l'arribada de turistes poden aplicar el 100% dels ERTO als assalariats mentre que aquelles afectades per limitacions o restriccions derivades de les mesures dictades i les que pertanyen a sectors econòmics específics ho podran fer amb un màxim del 75% de la plantilla. Aquests percentatges d'afectació estaran en vigor fins, com a mínim, el 28 de febrer.

El Govern també posarà a disposició de les empreses que ho necessitin un nou mòdul concret per afegir treballadors en l'ampliació dels ERTO que estarà disponible al web de Treball. Les sol·licituds fetes fins aquest diumenge podran ser retroactives a partir de l'1 de febrer i també s'ha reduït de 30 a 15 dies el període que una empresa ha d'esperar per tornar a demanar-ne l'aplicació. Aquelles empreses que no tinguin cap assalariat amb ERTO i que vulguin sol·licitar-ne un també hauran de presentar la sol·licitud a través del web de Treball. Com en el cas anterior, els cinc dies posteriors al dia de publicació al BOPA, les ajudes podran ser retroactives a partir de l'1 de febrer, tot i que aquelles que es facin transcorreguts aquests cinc dies no podran ser retroactives. Les empreses amb assalariats en ERTO al gener, com ja es va anunciar, veuran prolongat el procés automàticament en cas que se segueixin complint tots els requisits sense necessitat de presentar cap sol·licitud, una prolongació que és retroactiva a l'1 de febrer del 2021.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts