x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Les pistes d'esquí seguiran tancades per als turistes

La decisió ha estat comunicada i consensuada amb Ski Andorra i amb els representants del sector
Un dels 'influencers' que s'ha saltat les restriccions.

Govern dubta sobre els beneficis d'obrir pistes a no residents

Un dels 'influencers' que s'ha saltat les restriccions.

La reunió de la setmana passada entre Govern i Ski Andorra.

Govern dubta sobre els beneficis d'obrir pistes a no residents

La reunió de la setmana passada entre Govern i Ski Andorra.

SFG
Alguns 'influencers', a les pistes d'esquí del país.

Govern dubta sobre els beneficis d'obrir pistes a no residents

Alguns 'influencers', a les pistes d'esquí del país.

INSTAGRAM
Actualitzada 16/02/2021 a les 19:37
Les pistes d'esquí seguiran tancades per als turistes, segons ha informat avui el Govern després de la reunió celebrada amb Ski Andorra i els representants del sector de la neu, per tal de seguir amb la decisió que han pres la majoria de països europeus. L'executiu ha acordat amb els professionals treballar en protocols específics de seguretat de cara a una possible futura obertura i continuar amb el diàleg constant i el treball de cooperació amb les autoritats dels països veïns per garantir la màxima normalitat a efectes de mobilitat en les dues fronteres.

El Govern havia de decidir avui si ampliava a persones que no resideixen al país l’ús de les estacions d’esquí del Principat. “Hem de valorar quina decisió prendrem. Si mantenim l’actual statu quo o bé si obrim una mica més la porta que pugui venir visitants de fora del país a esquiar”, va dir ahir el cap de Govern, Xavier Espot, després de presenciar la benedicció de la calçotada d’Escaldes-Engordany. No obstant això, Espot va destacar que el camí que s’emprengui finalment no podia ser de cap manera “unilateral” ni per caprici, sinó que aquest moviment es faria en tot moment consensuat amb els camps de neu.

El cap de Govern va recordar que les restriccions als països veïns encara són “significatives” i que caldrà valorar acuradament les conseqüències que tindria aquesta ampliació, ja que implicaria que hi hagués més obertura de les estacions i cal calibrar bé que puguin arribar més visitants. “Hem de posar en una balança els punts positius i els negatius” i va explicar que hi havia contactes diplomàtics però que “la decisió final la prendrem aquí”.

Cal tenir en compte que la mobilitat a la banda francesa, a dia d’avui, continua estant molt limitada. A més a més, el vet als esquiadors francesos es mantindria per lleialtat institucional. Pel que fa a l’estat espanyol, l’arribada seria més àmplia però no pas de proximitat. A dia d’avui, només podrien arribar visitants que siguin provinents de la comarca catalana de l’Alt Urgell i de les comunitats de Madrid, les Illes Canàries i les Illes Balears. No obstant això, s’ha de remarcar que no totes les persones d’aquestes tres regions poden viatjar, ja que hi ha parts afectades. Pel que fa a la comunitat de Madrid, ahir mateix es va decretar el tancament de tres noves zones: concretament Torrejón de Ardoz, Moralzarzar i El Álamo, que se sumen a les que ja hi havia i superen la quarantena d’àrees restringides. A les Balears, la mobilitat és completament lliure a excepció de Formentera, que està confinada. Una situació similar a la que es viu a les Canàries, amb el confinament de les illes de Lanzarote i de Gran Cànaria.

Cal recordar que, com ja va vançar el Diari, l’obertura de les pistes per a no residents és una demanda de les estacions d’esquí. Tot admetent que l’arribada de francesos ha de continuar vetada per una qüestió de lleialtat institucional, des dels camps de neu sí que van fer arribar al Govern la importància d’obrir les instal·lacions per a espanyols i altres nacionalitats. Una de les conseqüències directes d’aquesta ampliació a no residents seria un increment del preu dels forfets actuals. A més a més, es va descartar que es fes cap campanya de difusió de l’obertura.
 
REPORTATGE
Esquiant les restriccions

Les restriccions per les quals les persones que no són residents a Andorra no puguin fer ús de les pistes d’esquí tenen fisures, i hi ha una acuseta a les xarxes socials, concretament Instagram. Diversos perfils dels que es poden catalogar com a influencers, que compten amb desenes de milers de seguidors, des que les estacions del Principat van començar a operar, han compartit fotos a Andorra, calçats amb esquís o taules de surf de neu, i fent baixades per les pistes que hi ha obertes.

I és que el narcisisme imperant a les xarxes socials, especialment a Instagram, avisa de qui ha vingut al Principat i ha fet ús de les pistes d’esquí sense ser resident. A la reunió de la setmana passada entre el Govern i Ski Andorra, les estacions d’esquí van admetre que era molt complicat controlar la revenda dels forfets i que, malgrat que es feia tot el possible per evitar-ho, es produïen casos.

Però durant el passat cap de setmana, el de Carnaval, no van ser només comptes amb una gran quantitat de seguidors els que van penjar fotos des de la neu andorrana, sinó que també hi havia estrangers amb perfils més humils fent pública la seva fita d’aconseguir fer baixades al Principat. Així doncs, feta la llei, feta la trampa, i persones de nacionalitats tant diverses com espanyola, francesa, italiana o bé russa van aconseguir esquiar per sobre les prohibicions. Si avui el Govern permet finalment l’obertura de pistes per als no residents, totes aquestes persones que van aconseguir saltar-se les prohibicions podran fer el mateix, esquiar, però amb totes les de la llei.
Etiquetes
Veure’n més
33
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts