Un centenar de persones acudeixen al 'Judici dels contrabandistes'

L'Esbart de les Valls del Nord ha interpretat el Ball del Contrapàs, però el públic no ha pogut intervenir en la dansa a causa de la pandèmia

Un centenar de persones acudeixen al 'Judici dels contrabandistes'ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ordino ha celebrat avui la tradicional representació del 'Judici als contrabandistes' per cinquè any consecutiu tot i la pandèmia. "Per nosaltres és important haver recuperat aquesta tradició", ha comentat la cònsol menor d'Ordino, Eva Choy, qui ha confessat que en un inici van tenir el debat de si la podrien fer o no. El comú va decidir canviar l'ubicació de la plaça Major al Prat de Call per poder garantir la distància entre seients i les mesures dictades des del ministeri de Salut, on avui hi han participat un centenar de persones per gaudir del judici, que ha finalitzat amb l'indult dels contrabandistes i el Ball el Contrapàs.

Choy ha destacat l'esforç dels actors per adaptar l'espectacle en un indret diferent i damunt d'un escenari, ja que s'ha hagut de reduir el nombre de persones que han participat en l'espectacle i enguany s'ha celebrat amb 18 ballarins de l'Esbart de les Valls del Nord, 10 membres de la Coral Casamanya, 4 persones del Grup Artístic d'Ordino i 11 voluntaris, que "estan en procés de constituir-se com una associació", segons ha destacat la cònsol menor, Eva Choy.

El tradicional telegrama ha estat l'encarregat d'informar a les jutgesses de l'arrest dels contrabandistes que han estat escortats per la policia d'Ordino per prestar declaració. L'espectacle, amb el to burlesc de Carnaval, ha tractat diversos temes d'actualitat com la situació de la Covid-19 i els tests d'antígens, l'enrenou amb el forfet natura, el telefèric del Carroi o els youtubers, entre d'altres, i també els ha tocat rebre als polítics de la parròquia de les formacions del comú.

L'Esbart de les Valls del Nord ha interpretat el Ball del Contrapàs, però el públic no ha pogut intervenir en la dansa i tampoc s'ha pogut fer el popular brou, a causa de la pandèmia.

tracking