pandèmia mundial

FEDA ha destinat 3,9 milions a ajudes des de l'inici de la Covid

Les reduccions a empreses que tenen treballadors en ERTO han suposat una despesa de 823.000 euros

FEDA registra una reducció del consum elèctric del 30%

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FEDA ha destinat 3,9 milions d'euros en ajudes i descomptes a empreses, autònoms i particulars des de l'inici de la pandèmia. La primera onada l'import de sol·licituds que van rebre va ser d'1.736.000 euros, més 299.000 euros corresponents a la part de compensació que FEDA aplica a les altres distribuïdores que també van destinar aquests descomptes als clients. Així, la xifra total que la parapública va atorgar en ajudes es va elevar als 2,4 milions i els descomptes van beneficiar a un total de 3.540 contractes, el que correspon a uns 2.300 clients.

Les empreses i autònoms han pogut també comptar amb reduccionsdurantla segona onada de la pandèmia a través dels descomptes que s'apliquen a les companyies que reben ajudes al lloguer dictades per part de l'executiu, que encara sónvigentsavui. Els negocis amb un descompte del lloguer del 75%, FEDA els aplica un del 100% de bonificació a la factura de la llum i els que tenen una rebaixa del 25% o del 50% tenen una reducció a la meitat de la factura de la llum. Aquests ajuts s'estan aplicant de manera retroactiva des de l'1 d'octubre i han beneficiat 91 contractes corresponents a 83 clients, amb un import acumulat fins a 31 de gener de67.800euros, una quantitat que caldrà augmentar amb les compensacions que s'aplicarà per part de FEDA a les distribuïdores. Pel que fa a les reduccions del 50% en la llum a empreses que tenen treballadors en ERTO o que tenen l'activitat suspesa se n'han beneficiat 400 clients, corresponents a 827 contractes, i l'import acumulat és de 823.000 euros. Així mateix, des de FEDA també recorden que entre l'1 de desembre i l'1 de gener es va aplicar un descompte del 100% de la factura corresponent a transport per cable i producció de neu de cultiu a les estacions d'esquí.

La companyia, a més, també ha aplicat mesures destinades als clients privats com no tallar elsubministramentelèctric a algú que no pagui, no aplicar cap increment a la factura, o ajornar i fraccionar les factures fins a dotze mesos. Fins ara hi ha 104 contractes que s'han acollit a fraccionaments i 449 a ajornaments, quesuposen un import d'uns 250.000 euros.

tracking