El Ball de l'Ossa se celebra amb totes les localitats exhaurides

Els espectadors han gaudit de l'espectacle asseguts a l'aparcament de Prat de l'Areny i d'altres ho han fet en directe per Facebook

El Ball de l'Ossa se celebra amb totes les localitats exhauridesANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unes 200 persones s'han reunit aquesta tarda al Prat de l'Areny d'Encamp per gaudir del Ball de l'Ossa, l'acte més tradicional del carnaval encampadà que s'ha pogut celebrar tot i les restriccions per la Covid-19 i que la resta de ciutadans han pogut seguir en directe per Facebook. El conseller de Cultura i Afers Socials del comú, DavidCruz, ha manifestat que no volien perdre aquest espectacle per la candidatura que tenen a la Unesco per esdevenir patrimoni cultural i immaterial, tot i que l'acte ha vist reduïda la seva representació de 30 i 60 persones a set comissionats i 8 integrants més.

Les entrades per gaudir del 'Ball de l'Ossa' s'han exhaurit i fins i tot algunes persones s'han aplegat als voltants de l'aparcament i en balcons per gaudir de l'espectacle. La representació, que s'ha readaptat i tampoc ha tingut interacció amb el públic que es trobava assegut en cadires amb la distància de seguretat, ha estat protagonitzada pels dallaires, l'Ossa, els caçadors, els senyors i laFregona.Tot i així, l'esperit de festa i el to burlesc dels protagonistes s'ha mantingut, de la mateixa manera que les baralles entre els dallaires, les quals han estat presents des de l'inici de l'espectacle. Finalment, l'Ossaha aparegut en escena per intentar agafar aliments del cistell i ha estat abatuda pels caçadors. Alguns dels aspectes que s'han criticat amb més contundència han estat relacionats amb la pandèmia, els youtubers o la situació dels temporers, així com la prohibició de festes pel Carnaval i amb humor han insinuat que era el primer any que no hi havia cap coma etílic.

El membre de la comissió de festes, Nelson Damas ha explicat que la intenció de la comissió era tirar endavant tot el Carnaval d'Encamp, però a mitjans de gener van decidir fer només l'Ossai els espectacles infantils pels més petits de la parròquia. De fet, ha comentat que durant els assajos i les trobades, "ens cribràvem per evitar contagiar-nos i la propagació del virus". El comú ha anul·lat actes com els contrabandistes, la matança o la penjada i despenjada del Carnestoltes.

tracking