Messi compra l'hotel Canut

El futbolista més ben pagat del món, associat al Grup Majestic, disposa de quatre establiments repartits entre les illes Balears i Catalunya

Messi compra l'hotel el Canut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’hotel Canut ha canviat de propietari i ha deixat d’estar en mans de la família que el va fundar i li dona nom des de fa més de cinquanta anys. El nou propietari de l’emblemàtic negoci és ni més ni menys que el que és considerat millor futbolista del món: Lionel Messi. Un sector, l’hoteler, que no és desconegut per al davanter blaugrana, que ja disposa de quatre establiments repartits entre Catalunya i les illes Balears juntament amb el Grup Majestic. Ell n’ostenta la propietat a través del seu Family Oficce mentre que el soci s’encarrega de la gestió i explotació dels negocis. L’hotel deixa de ser una empresa familiar, en aquests moments sota la tutela de la tercera generació, per donar entrada a un nou i potent grup a l’hoteleria que es troba, com tot el món del turisme, en un moment de plena transformació. Tot i la transcendència, i més en plena pandèmia, de la decisió de Messi i del Grup Majestic, que posa en valor Andorra com a destí turístic, la maniobra ultrapassa els límits del sector i és un veritable impuls a la política destinada a atraure inversió estrangera.

La família Canut feia temps que estava sondejant el mercat intern i extern per avaluar les possibilitats de vendre l’establiment; una alternativa de la qual no ha transcendit el cost i que s’ha concretat ara. El negoci passava per una situació delicada i els efectes de la pandèmia de la Covid-19 amb les restriccions de mobilitat dels països veïns n’han accentuat la crisi de forma irreversible. De manera que l’hotel de cinc estrelles del centre d’Escaldes que va fundar l’avi des les actuals gestores el 1970 canvia de mans i deixarà de pertànyer a la família. Des de l’inici del negoci, que havia arribat a tenir més de 40 treballadors fixos, l’edifici ha patit un seguit de reformes i millores fins arribar a l’estat actual, en què s’ofereixen 31 habitacions de luxe personalitzades. El local també inclou als baixos una botiga d’articles de decoració que està especialitzada en porcellanes d’alta qualitat i que no forma part de l'operació.

Els propietaris fins aquests moments han definit sempre l’establiment com un hotel gastronòmic. El restaurant La grandalla dels set pètals ha esdevingut un dels elements distintius i que més valor afegit i renom han aportat al negoci des dels seus inicis. L’establiment no només ha estat un referent del nivell de la cuina que es feia al país dins i fora de les nostres fronteres, sinó que també ha estat un punt d’encontre entre polítics de diferents sensibilitats. Sobretot quan s’estava en ple procés constituent i durant les negociacions posteriors a l’aprovació de la Carta Magna per articular forces polítiques. El seu responsable més emblemàtic al llarg de la seva història, Ramon Canut, va ser un ferm defensor de la Constitució des del primer moment i hi participava en primera línia.

En l’última dècada l’hotel Canut formava part de l’associació Autèntics Hotels, que agrupa establiments familiars i de luxe que ofereixen, tal com ells es defineixen, més que estades, experiències. Dels deu negocis que en formen part, sis estan a la parròquia de Canillo, un a Ordino, un a la Massana i dos a Escaldes, comptant el Canut.

Diversificar les inversions

Lionel Messi es va associar fa cinc anys amb el Grup Majestic Hotels com a via d’entrada al sector turístic centrat en l’hoteleria. L’operació formava part de l’estratègia de diversificació de les inversions del jugador blaugrana i es concreta en la creació d’una societat amb la denominació comercial d’MiM Hotels (la primera M cor­respon a la primera lletra de Messi i la segona a Majestic). La propietat dels quatre hotels, amb la compra del Canut seran cinc, és en mans del futbolista, mentre que la gestió i explotació del negoci és responsabilitat del soci tecnològic amb més de cent d’anys d’experiència en el sector. En aquests moments està al capdavant del vuit hotels i de tres edificis d’apartaments. Un hotel a Sitges, un a Baqueira Beret, un a Eivissa i un altre a Mallorca són els quatre establiments en mans de la societat. Tots de categoria superior i en llocs singulars.

HOTELS

SITGES

L’antic hotel Avinguda Sofia, ara MiM Sitges, va ser el primer establiment que Messi va comprar el 2017. És un 4 estrelles superior que ofereix 77 habitacions i suites.

EIVISSA

Es Vivé és el nom de l’establiment que va adquirir el 2018 i està situat molt a prop del centre de la ciutat. Té poc més de 50 habitacions reservades només a adults.

MALLORCA

L’hotel Boutique, situat sobre el mar a la costa est de Mallorca, està restringit també a públic adult. Té 98 habitacions i suites i és de quatre estrelles categoria superior .

BAQUEIRA BERET

MiM havia optat fins l’any passat pels hotels destinats al turisme de platja. Amb la compra de l’Himalaia entra al sector de la neu. És el més gran amb 141 habitacions.

Messi compra l'hotel el Canut

Messi compra l'hotel el Canut

Messi compra l'hotel el Canut

Messi compra l'hotel el Canut

Messi compra l'hotel el Canut

tracking