Pandèmia mundial

Montaner desisteix de participar en la concentració negacionista

La consellera afirma que dona suport al grup ciutadà perquè és “representant del poble”

Montaner desisteix d'anar a la concentracióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de terceravia Carine Montaner no anirà a la concentració negacionsita prevista per al 14 de març. Així ho va assegurar ahir al Diari, afirmant que dona suport al grup ciutadà perquè “m’han demanat el meu parer” i “jo soc representant del poble andorrà”. Com a tal va recalcar que “el meu rol com a consellera és protegir les persones, independentment del que pensin”. La parlamentària va indicar que dins del col·lectiu que organitza la protesta, encara pendent d’aprovació per part de Salut, “hi ha molts pensaments diferents”, i que no tots els membres qüestionen l’existència del virus o discrepen de les mesures que s’han pres, com ara l’ús de les mascaretes. “Alguns dels integrants volen protestar senzillament perquè no han cobrat els ERTO quan tocava”, va exemplificar Montaner.

La consellera laurediana va deixar clar que la gent “està molt cremada” i que la seva feina com a parlamentària és “protegir-la i assegurar-me que es faci la concentració sense que hi hagi cap contagi però que es pugui expressar”. “Això és salut democràtica”, va sentenciar. Montaner també va lamentar que se la vulgui etiquetar com a negacionista i va afirmar que “el que volen és matar-me políticament”.

Pintat obre la porta a Montaner

La publicació dels missatges que revelaven l’inequívoc suport de Montaner a la concentració va coincidir amb l’aparació pública del president de la formació, Josep Pintat, que, preguntat pels mitjans de comunicació, va deixar clar que “si algú no se sent còmode amb les posicions de terceravia té les portes obertes”. El dirigent lauredià va reiterar en diverses ocasions que “dins de terceravia les posicions negacionistes no hi tenen cabuda”, i va acabar admetent, després d’empentes i rodolons, que “Montaner ha actuat amb posicionaments que a vegades poden ser personals però no amb terceravia”. Per aquest motiu, Pintat va recordar que “un grup parlamentari es regeix per un reglament i quan s’actua en nom de terceravia són posicions consensuades”.

Visiblement “cansat” per haver d’apagar focs que degraden “el sentit d’Estat que sempre hem expressat al Consell General”, Pintat va assegurar que no segueix les altisonants publicacions de Montaner a les xarxes, raó per la qual “l’he interpel·lat i li he preguntat directament”. “M’ha deixat clar que no és negacionista i que no dona suport a cap tipus de manifestació”, va afirmar Pintat, que no va descartar prendre alguna mesura disciplinària quant a grup si d’aquí al 14 de març rebrota la polèmica. Per cloure la intervenció i a tall reivindicatiu, va traslladar el condol als familiars que han perdut un éssers estimat a causa del virus.

EL GRUP NEGACIONISTA VOL PORTAR AL DIARI A LA FISCALIA

El grup de ciutadans que promou la concentració negacionista per al 14 de març davant del Consell General va acudir ahir a la Fiscalia per denunciar el Diari per la notícia publicada en l’edició d’ahir. La responsable del moviment va dirigir-se a les dependència judicials acompanyada de la consellera de terceravia, Carine Montaner, on se les hauria informat del procediment a seguir. La consellera també es va manifestar ahir sobre la notícia publicada a través de les xarxes socials, on va manifestar que “dic prou a les etiquetes i a la manipulació d’una part de la premsa! Estem vivint un període de terrorisme mediàtic”. La parlamentària va assegurar que no és negacionista “i vull que quedi clar que no nego l’existència del virus”, malgrat que reconeix que dona suport a un grup on es qüestiona fins i tot que hi hagi pacients a l’UCI per les greus conseqüències de la Covid-19. En el post, Montaner també va exposar en reacció a la informació del Diari que està al costat de grups amb un centenar de persones “enamorades del país i implicades en la societat andorrana” que han contactat amb ella pels neguits que tenen sobre la gestió que s’està fent de la Covid.

tracking