Surt de la presó l'autor d'un atropellament

El batlle considera que no hi ha risc de fuga ni que es puguin destruir proves determinants

Surt de la presó l'autor d'un atropellamentC. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El metge iranià que va ser l’autor d’un atropellament mortal d’un home -la justícia ha de dirimir si va ser intencionat o no- abandonarà els propers dies la presó després que la Batllia hagi acceptat el seu arrest domiciliari.

Això sí, l’odontòleg no podrà sortir del país i estarà a la segona residència que té a Soldeu monitoritzat. La mesura ha estat adoptada en considerar el batlle que no hi ha risc de fuga, que ja porta un temps considerable en presó preventiva, i que la seva llibertat no posa en perill una presumpta destrucció de proves que siguin valuoses per a la vista oral.

Un dels advocats que representa una part de la família del finat ha demanat una reconstrucció dels fets amb un maniquí per reproduir com va succeir aquest dràmatic succés, que va acabar amb la vida d’un home de 50 anys que treballava com a xofer en una companyia d’autocars.

L’atropellament va tenir lloc a finals d’agost de l’any passat, davant del McAuto de l’avinguda Tarragona. Les imatges que va captar una càmera de Mobilitat seran decisives, ja que es veu de forma molt diàfana què va passar aquell dia, en un atropellament que per a una part va ser intencionat i per a l’altra va estar motivada per una ansietat i una por davant unes circumstàncies que li feien témer per la seva vida i la de l’esposa. Tothom que ha vist aquest vídeo afirma que no deixa lloc a dubtes, però la interpretació és diferent. L’última paraula la tindrà el batlle. Fonts jurídiques relacionades amb el cas van donar per segur que la vista no es retardarà gaire temps i que tot el procés judicial pot anar amb bastanta celeritat.

El turista conduïa un Mercedes Benz GLC amb matrícula espanyola. Fonts properes al cas van mantenir que no és un atenuant el fet que el cotxe sigui automàtic, ja que en cas d’equivocació i deixar el fre, la velocitat és mínima i permet reaccionar per aturar el vehicle. També s’al·lega que des d’una òptica penal, actuar amb un estat d’ànim d’emprenyament no és cap atenuant, i que d’una persona com un metge “s’espera una actuació més temperada quan es condueix un cotxe tan potent, i per tant la seva conducta és totalment reprovable”. La defensa al·lega que el metge, de 62 anys, es va veure increpat i va reaccionar per por.

tracking