CULTURA

La iniciativa Ordino Clàssic tanca amb gairebé 900 espectadors

La iniciativa Ordino Clàssic tanca amb gairebé 900 espectadorsANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ordino Clàssic, la iniciativa cultural que organitzen el comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà i que té com a objectiu acostar a tothom la música clàssica i popular, tanca la tercera edició amb un balanç “molt positiu”, tal com van valorar els organitzadors. Amb la col·laboració de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra es va organitzar un cartell que va presentar un programa amb cinc propostes que s’han dut a terme en set concerts, entre el 18 d’octubre i el 31 de gener. Gairebé 900 persones han gaudit dels diferents espectacles que oferia. La proposta s'ha hagut d'adaptar aquest any a les restriccions marcades per la pandèmia i ha fet una aposta pels músics i artistes del país.

La tercera edició de la iniciativa va donar el tret de sortida amb Música per la memòria, una proposta que va retre homenatge a la gent gran del país. El concert va estar protagonitzat per un quintet de corda de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA). La proposta va comptar amb una assistència de 120 persones. Passió i tangos va ser el segon concert d’aquesta edició. Un total de 140 persones van gaudir, el 8 de novembre, a l’Auditori Nacional, d’una història d’amor i desamor ballada al so de Guitar Bellows. Per a la tercera cita, el Trio Claret va presentar un programa que combinava grans clàssics com Beethoven, Strauss o Schubert amb ritmes emblemàtics del segle XX, com els de Frank Sinatra i Sting,. L’església parroquial d’Ordino va acollir 50 persones que van gaudir del concert.

De pel·lícula!, homenatge al cinema, es va programar el 31 de gener, a l’Auditori, en dues sessions, que van tenir una assistència de 271 persones. El concert va anar a càrrec d’un quartet de corda de l’ONCA i va comptar amb la interpretació dels actors Núria Montes i Boris Cartes. La selecció musical va ser a càrrec de Francesc Planella, sota la direcció escènica, dramatúrgia i selecció de textos de Joan Hernández.

tracking