educació

Projecte per convertir l'hotel Casamanya en una escola

L’Associació Montessori d’Andorra busca inversors per al centre educatiu

Projecte per convertir l'hotel Casamanya en una escola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Montessori d’Andorra vol culminar un objectiu ambiciós, que el Principat tingui una escola que eduqui els infants seguint el mètode pedagògic. Per això busca inversors que aportin el finançament per convertir l’antic hotel Casamanya d’Ordino en aquesta escola. El projecte passa per disposar d’un centre educatiu per a nens de fins a 12 anys que segueixi la metodologia impulsada per Maria Montessori. La inversió que es necessita rondaria els set milions d’euros, que inclouen la reforma de l’antic establiment hoteler i la construcció d’un annex. L’associació, amb la col·laboració de professionals de l’arquitectura, ha dissenyat una proposta que podria culminar-se en un parell d’anys si s’aconsegueixen els diners necessaris.

Si s’ha triat l’hotel Casamanya és perquè es tracta d’un edifici emblemàtic i segons va explicar Vanessa Giadas, integrant de l’associació, el projecte suposaria un revulsiu per a la parròquia d’Ordino. La iniciativa, segons va indicar, es va presentar al comú, que fa dies que cerca una segona vida per a l’edifici. L’entitat comença a fer difusió del projecte amb l’objectiu d’obtenir el finançament necessari. Giadas va indicar que saben que hi ha persones que estarien interessades a instal·lar-se al país si al Principat hi hagués una escola Montessori per poder-hi dur els fills.

L’associació va organitzar fa un parell d’anys el primer seminari introductori sobre la metodologia per formar professionals. I ja llavors els responsables expressaven l’objectiu de tenir un centre al país basat en un model enfocat a fomentar l’autonomia en el procés d’aprenentatge.

tracking