Successos

Presó per a un dels joves acusat d'agredir els urbans

El comú i els nois s'acusen mútuament d'iniciar la baralla

Agressió Agents de circulacio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels joves detinguts dimecres a la nit per agredir els urbans d'Escaldes va entrar a presó poc abans de les nou de la nit. El noi va passar ahir a disposició judicial i la Batllia va decidir l'ingrès provisional al centre penitenciari de la Comella pels càrrecs que li van imputar. La noia detinguda per la policia pels mateixos fets ocorreguts a la plaça del Dos Valires està en arrest domiciliari.

Acusacions mútues

El que va succeir dimecres al vespre a la plaça dels Dos Valires escaldenca difereix molt depèn de qui ho expliqui, els joves concentrats o el comú d’Escaldes sobre la base de les constatacions fetes pels agents de circulació que s’hi van veure involucrats. Les dues parts s’acusen mútuament de l’inici de les agressions.

Una batussa que es va saldar amb la intervenció de la policia i la detenció de dos joves, un noi i una noia. Tres agents de circulació van anar a l’hospital per ser atesos de les contusions patides i una de les noies del grup també s’hi va desplaçar per un atac d’angoixa.

Els joves, com a molt, admeten que en un primer moment, quan els urbans els van cridar l’atenció i els van demanar que marxessin, s’hi van negar. Segons la seva versió estaven escoltant música i fumant i per això duien les mascaretes baixades. Però que no hi feien botellón. I que, per tant, tampoc no van llançar cap llauna contra els agents, com sí que sosté la corporació. Eren, segons van indicar, dos nois i cinc noies, que van defensar que no estaven fent res quan els dos primers urbans que van acudir els van instar que marxessin del lloc. La batussa, asseguren, la van iniciar els funcionaris escaldencs. I ahir van voler defensar la seva versió penjant un vídeo dels fets a les xarxes socials. Apunten que la imatge en què uns agents sembla que tapin un company és perquè aquest darrer està pegant un dels nois, que després acabaria detingut. El jove, van assenyalar els amics, si va agredir l’agent va ser en defensa pròpia. I van afegir que la noia detinguda no va donar cap cop. Que, en tot cas, va rebre una empenta.

Preocupació a la corporació

El comú va explicar ahir que els agents van acudir al lloc per una queixa veïnal. I que s’hi van atansar també per interessar-se per l’estat d’una noia que estava a terra. A partir d’aquí, exposen, els joves van reaccionar de manera violenta, amb empentes i llançament de llaunes. Una reacció que ha provocat que el comú es manifesti “altament preocupat” pels fets i que s’estigui plantejant demanar una reunió amb el ministeri d’Interior per abordar uns protocols d’actuació amb la policia, atès que els agents de circulació tampoc no tenen potestat per fer segons quin tipus d’intervencions. La corporació, a més, denunciarà els fets.

Des de l’administració comunal van assegurar que entenen les limitacions amb què han de conviure els joves pel context de pandèmia, amb nul·les alternatives de lleure. Van afegir, però, que això en cap cas justifica aquesta violència quan els agents de circulació complien l’obligació d’advertir-los que s’estaven saltant les restriccions sanitàries.

Almenys la noia detinguda ja hauria quedat en llibertat ahir al vespre, però es desconeix si amb càrrecs o sense.

LA POLICIA PREN DECLARACIÓ AL GRUP I TAMBÉ QUEDA REFLECTIT A LES XARXES

Un dels joves va gravar un moment de l’incident a la plaça dels Dos Valires i ahir les imatges van córrer per les xarxes socials per defensar que, en tot cas, havien estat ells les víctimes dels funcionaris públics. El grup també va acudir ahir a dependències policials per declarar pel succés i fins i tot això va quedar reflectit amb una foto amb el missatge “a fer justícia!”. Els nois i les noies també van voler fer palès que es van veure rodejats d’una vintena d’agents de l’autoritat, entre urbans i policia, denunciant la desproporció. El comú va titllar d’exageració la referència als efectius i vehicles desplaçats. La corporació ha constatat com aquell punt s’ha convertit en un habitual de la concentració del jovent i no només de la parròquia. L’incident de dimecres no és el primer que pateixen agents de circulació amb joves. El mes d’octubre també hi va haver un enfrontament que va acabar amb una detenció quan els urbans van demanar a un grup que estava a les portes d’un centre comercial que retiressin un vehicle. El propietari tampoc no va obeir i la trifulga va requerir que actués la policia. En aquell cas el comú també va interposar denúncia. Aquest cop l’enfrontament ha estat més violent.

El comú i els joves s'acusen mútuament d'iniciar l'agressió

tracking