x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

El Suprem refusa la querella de Besolí contra Lamela

L’andorrà i Sandro Rosell van ser absolts després d’estar 643 dies a presó
Rosell i Besolí a la sortida de Soto del Real.

El Suprem refusa la querella de Besolí contra Lamela

Rosell i Besolí a la sortida de Soto del Real.

ARXIU
Actualitzada 04/02/2021 a les 06:27
El Tribunal Suprem espanyol va rebutjar ahir la querella que l’empresari andorrà Joan Besolí i l’expresident de l’FC Barcelona Sandro Rosell van presentar contra la llavors jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, per haver-los mantingut un total de 643 dies en presó provisional i després ser absolts de les acusacions. L’argumentació de la sala II del tribunal és que “no s’aprecien” els delictes de prevaricació i falsedat documental, que eren els punts sobre els quals se sustentava la querella presentada.

El que sí que reconeix l’Alt Tribunal és que la jutgessa no va prendre les decisions procedents en negar l’aportació de documentació sol·licitada per la defensa; però ho va fer “per una percepció equivocada”. En el seu aute, el Suprem no accepta la premissa amb la qual argumenta que la querella hauria d’investigar-se i així dilucidar si la magistrada va actuar o no amb bona fe quan va prendre les seves decisions en el marc d’aquesta causa. Sobre aquest punt va afegir que “qualsevol magistrat seria fàcilment querellable davant de l’anul·lació d’una de les seves decisions”. El Suprem va destacar que “la bona fe ha de presumir-se també en els magistrats que poden errar; així com ha de presumir-se la mínima solvència de la seva preparació i coneixements. I si no s’ofereixen més elements o dades que permetin considerar versemblant el contrari, la querella basada en aquesta exclusiva base ha de rebutjar-se”.

Carmen Lamela va ser la jutgessa que va portar la instrucció de la causa contra Besolí i Rosell en el jutjat central d’instrucció número 3 de l’Audiència Nacional espanyola. La querella assegurava que Lamela, actualment magistrada del Suprem, “va ocultar injustificadament i deliberadament” fins a tres vegades l’existència d’un conjunt d’informació, més de 1.200 folis, de gran rellevància per a la causa.

Cal recordar que la secció primera de la sala penal de l’Audiència Nacional va absoldre l’abril del 2019 tant Joan Besolí com Sandro Rosell, així com les altres quatre persones acusades de delictes de blanqueig en considerar que les proves no eren concloents.

No obstant això, van passar 22 mesos en presó provisional acusats de presumptament conformar una estructura estable de blanqueig de capital. L’advocat de Sandro Rosell, Andrés Maluenda, va indicar que interposaran “el recurs que sigui oportú”, amb la finalitat que s’acabi acceptant la querella.
Etiquetes
  • #5 S.U.P.
    (04/02/21 15:47)

    Previsible va dir..
    És cert que la ultra esquerra intenta assaltar el poder judicial a Espanya, però encara estan en les primeres escaramusses, no s'avanci vostè amb això dels feixistes. Mentrestant, els problemes i errors es donen en la maquinària judicial espanyola com en la de qualsevol país lliure. En els què no són lliures no hi ha problemes ni errors.

    ( i disculpi, desconec quin és el país des d'on escriu per a qualificar de ridícul al país veí)

    Respondre
  • #4 Previsible
    (04/02/21 14:14)

    Era previsible venint d'un pais on la justícia està en mans d'èlits feixistes. Mès o menys com aquí, que cada cop ens assemblem més al ridícul estat veí... per cert, que va fer l'estat per defensar a un andorrà segrestat a Espanya?

    Respondre
  • #3 S.U.P.
    (04/02/21 13:47)

    josep va dir..
    És de suposar que el seu comentari neix després d'una anàlisi detallada i profunda de la resolució i els seus antecedents i amb una preparació jurídica o lògica d'un a nivell acceptable.
    I li ho suposo, perquè el que em mostra és més aviat pobre. L'única dada que em dóna, la CEE, no existeix com a mínim des del 2009, tot i que podria interpretar-se des de 1993. 
    Puc imaginar llavors la profunditat de la seva anàlisi respecte a la resolució judicial del Tribunal Suprem espanyol.

    Però clar, a vostè com al comentari anterior el menyspreu a tot un país li resulta fàcil i còmode. 
    Documenti's. Igual no tindrà raó, però almenys no farà pena.

    Respondre
  • #2 josep
    (04/02/21 12:48)

    un pais de pandereta no entenc perque la CEE no veu aquet desgavell,es una vergonya, tot plegat fa pena per no dir riure.

    Respondre
  • #1 Espanya, what else?
    (04/02/21 08:07)

    Quina Vergonya!!! Quin país de pandereta que és espanya. Florentinos i companyia tenen més poder que govern, justícia i els altres organismes principals. Tot ben lligat entre ells, jo t'ho afino per aquí, jo t'ho tapo per allà ... i a enfonsar el que gosa interposar-se. What else? Algún dia caurà tot això i Andorra no quedarà massa bé de no haver fet res. Fer l'Andorrà no sempre val.

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts