PANDÈMIA MUNDIAL

El nivell d'alerta baixa a 3 i els morts ja sumen 103

El nivell d'alerta baixa a 3 i els morts ja sumen 103Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nivell d’alerta Covid ha passat aquesta setmana de quatre a tres de la mà de la reducció de la pressió hospitalària. Ho fa el mateix dia que la pandèmia es va cobrar una nova víctima mortal, la 103, amb el traspàs d’una pacient de 93 anys que estava ingressada a la Clínica Sant Vicenç d’Enclar. La defunció és la dotzena que es produeix al centre geriàtric a causa del brot que es va iniciar després de les festes nadalenques i que va contagiar pràcticament tots els residents.

A la roda de premsa posterior al consell de ministres, el titular de Salut va assenyalar que les dades de l’evolució de la pressió hospitalària “són en principi bones”, malgrat que encara hi ha molta ocupació a l’UCI. La unitat ha baixat a dotze pacients amb Covid, dos menys que dimarts, i dels onze malalts que necessiten ventilació mecànica n’hi ha tres en la fase final d’extubació. A la planta Covid hi ha disset ingressats. L’àrea habilitada a El Cedre no té pacients després de les dues darreres altes.

Martínez Benazet va informar que els casos totals han augmentat a 10.070 amb els 53 positius detectats des de dimarts i els pacients actius són 654, nou menys que dimarts. Les recuperacions ascendeixen a 9.313 amb 61 altes noves. El ministre va comentar que la taxa de reproducció ha baixat a 0,89 i suma dues setmanes per sota d’1 i que l’evolució de la incidència del virus indica que Andorra està “en fase de descens moderat de la tercera onada”. Quant a les escoles, hi ha sis aules aïllades i 21 parcialment.

Respecte a les vacunes, ja han rebut la primera dosi de Pfizer 1.138 persones.

tracking