Successos

Els joves neguen haver agredit els urbans d'Escaldes

La policia va detenir un noi i una noia per agredir tres agents de circulació i la batussa va acabar amb quatre ferits que van ser traslladats a l'hospital

La zona on ha tingut lloc la barallaFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El grup de joves que ahir es trobava a la batussa amb agents de circulació d'Escaldes a la plaça Dos Valires nega haver agredit els urbans. Una de les joves ha explicat al Diari que el grup estava format per unes 10 persones i que en el moment de l'arribada dels agents "no estaven fent res dolent", tot i que reconeix que es trobaven amb la mascareta baixada perquè estaven fumant una cigarreta i ha puntalitzat que en cap moment feien "botellón".

La jove ha detallat que els agents es van apropar a ells per advertir-los que estaven incomplint les mesures de seguretat per la Covid i que havien d'abandonar la reunió, però que alguns dels presents no van voler marxar, fet que va iniciar una discussió entre el grup i els urbans. Així mateix, assegura que un dels agents va empènyer una de les noies que estaven enmig de latrifurcai això va provocar que una altra companya, que és una de les dues detingudes, es barallés amb els urbans per defensar la seva amiga. L'altre detingut és un noi que segons la jove sí queva agredir a un dels urbans, tot i que el grup al·lega que va ser "pels nervis del moment".

La policia va detenir ahir al vespre dos joves a Escaldes-Engordany per agredir tres agents de circulació de la parròquia. Els fets van passar pels volts de dos quarts de nou i els arrestats formaven part d'un grup que es trobava a la plaça Dos Valires fent un 'botellón' amb una desena de persones, segons ha informat la policia. La patrulla d'urbans els van advertir que no podien estar reunits ni bevent alcohol a la via pública i els van demanar que marxessin, però segons fonts policials els joves es van negar i van acabar llançant-se contra els agents, que van resultar ferits. La batussa va acabar amb quatre persones traslladades a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell per contusions i altres lesions de caràcter lleu i que van ser donats d'alta al cap d'unes hores.

Preocupació del comú

Els agents de circulació escaldencs van acudir a la plaça dels dos Valires alertats per un veí i els va sorprendre la reacció dels joves concentrats, que de seguida s'hi van encarar. Segons la informació que ha recollit el comú, un dels agents s'hi va acostar per interessar-se per l'estat d'una noia que estava estesa el terra i a partir d'aquí va començar l'atac, amb cops i llançament de llaunes. Una reacció que ha provocat que el comú es manifesti "altament preocupat" pels fets i que s'estigui plantejant demanar una reunió amb el ministeri d'Interior per abordar uns protocols d'actuació amb la policia, atès que els agents de circulació tampoc no tenen potestat per fer segons quin tipus d'intervencions. La plaça dels Dos Valires s'ha convertit en un punt de concentració de joves i no només de la parròquia. Ahir hi havia una quinzena, segons els testimonis. La policia n'ha detingut dos d'ells pels fets, els dos majors d'edat.

tracking