x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
tributs

La CEA reclama compensacions per la taxa al carburant

La patronal i cinc associacions sectorials volen que s’ajorni la implantació i canvis en el tribut
Un treballador omple el dipòsit d'un vehicle.

La CEA reclama compensacions per la taxa al carburant

Un treballador omple el dipòsit d'un vehicle.

Fernando Galindo
Actualitzada 03/02/2021 a les 05:59
La Confederació Empresarial (CEA) i cinc associacions sectorials integrades a la patronal –l’Associació de Contractistes d’Obra (Acoda), la de Gestors de Residus (Agreda), la d’Importadors de Begudes i Aliments d’Andorra (Aidaba), la d’Importadors de Mercaderies Industrials (ANIM) i la d’Agents de Duana (AADA)– han enviat una carta al Govern reclamant un ajornament de la implantació i un replantejament de la nova taxa d’hidrocarburs. Els signants apunten que alguns aspectes del tribut el converteixen en “especialment lesiu per a diversos sectors productius de l’economia”, i afegeixen que ara mateix empreses espanyoles del seu mateix ram paguen pel gasoil professional a Espanya un 23% menys del que costa el combustible a les benzineres del país. Atesa aquesta circumstància, demanen que la futura taxa es moduli o que hi hagin mecanismes de “compensació”.

La missiva explicita que aquests mecanismes haurien de servir perquè el cost del carburant per a l’ús industrial o empresarial fos més competitiu a Andorra que als països veïns i que haurien d’entrar en vigor al mateix temps que ho fes la taxa. Tanmateix, proposen que es puguin utilitzar per incentivar la renovació de les flotes de les empreses amb vehicles més eficients i sostenibles.

La patronal i les associacions sectorials fan una altra petició: que es resolguin disfuncions actuals com la que, apunten, afecta el retorn de l’impost especial actualment vigent. Lamenten que només abraça “una petita part (entre uns 10 i uns 14 cèntims per litre) de l’impost especial” i que n’estan exclosos vehicles industrials petits, els que usen normalment per a la distribució interna d’algunes mercaderies, i maquinària industrial, com ara excavadores i compressors del ram de la construcció.

Els signants clouen la carta apuntant que l’impacte de la nova taxa podria ser de més d’un milió anual a l’economia productiva i insisteixen a ajornar la seva aplicació perquè no sigui una “dificultat afegida” en una situació que ja és molt complexa.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts