Lletres

Lluís Prats guanya el premi Carlemany

L'autor ha estat guardonat per l'obra Archie, el nen que parlava amb elefants

Lluís Prats rebrà el guardó al maigGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'escritor Lluís Prats és el guanyador del premi Carlemany per al foment de la lectura del 2021, segons ha anunciat el Govern. L'autor ha estat guardonat per l'obraArchie, el nen que parlava amb elefantsque serà publicada per Columna Edicions al maig quan es farà l'entrega del premi. El jurat integrat per professors i representants de l'editorial ha seleccionat quatre obres entre els 38 treballs originals que s'han presentat al certamen i nou estudiants d'entre 14 i 16 anys dels diferents sistemes educatius han escollit el text de Prats com el millor d'aquesta edició. El premi està dotat amb 8.500 euros que aporten el Govern i el Grup 62 com a responsables de la convocatòria literària.

Lluís Prats va néíxer a Terrassa el 1966 i va estudiar Art i Arqueologia a Girona. Ha treballat com a professor de secundària i batxillerat i és autor de més de 20 llibres de novel·la juvenil i d'assaig. L'escriptor va guanyar el 2018 el premiStrega Ragazzi, dues vegades elpremiJosep M. Folch i Torres i el 2019 vaser guardonat amb el premi RamonMuntaner.

La història guanyadora del Carlemany succeix a Kenya el 1947 amb el naixement d'una elefanta a un poblat a prop de la plantació de la família Cunningham que marcarà la infantesa d'Archibald. El petit estableix un vincle amb l'animal que es prolongarà 60 anys i que és el argument de la novel·la de Prats.

tracking