Pandèmia mundial

Andorra supera els 10.000 afectats per la Covid

L'UCI augmenta a 14 pacients i El Cedre es queda sense malalts amb el virus

Un sanitari traslladant un pacient a l'hospital. urgències hospitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 45 positius registrats des d'ahir situen el total d'afectats per la pandèmia a Andorra en 10.017, segons ha informat el Govern, en una jornada on torna a augmentar la pressió a cures intensives amb un ingrés nou en les últimes hores. El balanç d'actualització de dades deixa 663 malalts amb el virus actiu, dos menys que ahir, 9.252 recuperats des del març amb les 46 que s'han donat avui i 102 defuncions.

L'ocupació de pacients amb Covid a l'UCI augmenta a 14 persones i també hi ha un afectat més intubat amb ventilació mecànica fins sumar 11 persones en estat molt greu. El total d'afectats pel virus al centre hospitalari es redueix en dos malalts per la defunció d'una persona i un alta de les últimes hores que deixen 18 ingressats a planta, davant dels 21 que hi havia ahir.

La notícia positiva de la incidència de la pandèmia és la recuperació de tots els padrins que estaven a la planta geriàtrica de coronavirus d'El Cedre. El centre sociosanitari tenia fins ahir un afectat pel virus procedent de Salita i un altre que havia arribat derivat des d'Urgències i els dos han abandonat ja les instal·lacions d'El Cedre en haver superat la malaltia.

El nombre de vacunes administrades ahir van ser 40 que se sumen a les 1.050 que s'havien posat fins dilluns. I l'afectació de la pandèmia als centres educatius baixa a 8 aules tancades, dues menys que ahir, i 29 amb part dels alumnes confinats, que representen quatre menys que dilluns. Els grups escolars en vigilància passiva disminueixen de manera notable des dels 109 que va notificar ahir Salut als 75 que hi ha avui.

tracking