Gallardo diu que és "fals" que no es vulgui ajudar al sector d'apartaments turístics

El ministre respon que no es poden acollir als ajuts al lloguer perquè no són locals comercials

Queixa dels empresaris d'allotjaments turísticsFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre d'Economia, Jordi Gallardo, ha lamentat les acusacions dels propietaris d'apartaments turístics tot recordant que se'ls ha explicat en diferents reunions el perquè no es poden acollir a les ajudes del lloguer o als descomptes en els subministraments previstes a la llei. Gallardo ha explicitat que els informes del gabinet jurídic del Govern exposen que no es poden beneficiar perquè "un habitatge d'ús turístic no és un local comercial, no tenen RT, no tenen registre de comerç". "És legítim que ho puguin reivindicar", ha assenyalat Gallardo, però "absolutament fals, i que se m'apunti a mi, que no els vull ajudar. Jurídicament no se'l pot equiparar a locals comercials i així se'ls ha dit en diferents ocasions. Ho podem compartir o no però no és cert que no se'ls hagi tingut en compte". Així, ha explicat que en els contactes han estat implicats el ministeri d'Economia, el de Turisme i que també la ministra Sílvia Calvo, com a presidenta del consell d'administració de FEDA, els va explicar perquè no es podien acollir als descomptes en la factura de la llum. Gallardo ha recordat que aquelles empreses que gestionin pisos turístics i que tinguin un local de treball sí que en poden demanar els ajuts per aquest espai i que, a més, tenen l'opció de demanar crèdits tous o ERTO. "No hi ha cap voluntat política de deixar al marge un sector de manera intencionada", va cloure.

L'associació de propietaris d'apartaments turístics ha demanat en un comunicat publicat a les xarxes socials un pla de rescat per al sector i es queixen que poden acollir-se a cap programa d'ajuts públic perquè no han estat inclosos al nou decret de Govern per pal·liar la falta d'ingressos per la falta de turistes. Els empresaris es demanen qui pagarà els lloguers mensuals pels immobles i hipoteques "si portem 10 mesos sense llogar 1 sol apartament i les pistes continuen tancades" i afegeixen quehan de fer front a moltes despeses fixes com el mínim de llum, wifi o les amortitzacions per les obres que van haver de fer l'any passat per adaptar-se a la nova normativa. I es queixen que s'estan cobrant tots els impostos, com el cens emfitèutic del Pas, i passant inspeccions i controls "quan hem facturat un 95% menys".

El col·lectiu d'allotjaments turístics assegura que el ministre Jordi Gallardo ha dit que no vol saber res d'aquest sector i li recrimina que això no és el que va dir quan feia campanya electoral al Pas de la Casa. Els empresaris critiquen que el Govern després de canviar les lleis del sector "ens doneu l'esquena totalment amb la crisi sanitària" i es pregunten per què els hotels si reben ajuts i els allotjaments turístics no. I insisteixen que necessiten "un pla d'ajudes" perquè ja no tenen res a perdre.

tracking