parròquies

Comencen les obres als Serradells

Marsol celebra que no hi hagi hagut nous contratemps i que ahir arrenquessin les obres

Comencen les obres als serradellsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres per reconstruir el centre esportiu dels Serradells, després dels importants danys ocasionats a causa del violent incendi que hi va haver durant l’adequació de la façana el 22 de novembre del 2018, van començar ahir al matí, després de més de dos anys d’endarreriment a causa dels diferents recursos judicials, peritatges i contraperitatges que hi ha hagut. “Vull agrair la paciència i les facilitats que ha donat l’empresa adjudicatària dels treballs, Locubsa, que va guanyar el concurs just abans de la pandèmia i no ha pogut començar a treballar fins ara”, va destacar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.

El tret de sortida de les obres va anar acompanyat d’una visita a les malmeses instal·lacions. A banda de Marsol, el tour per fora del centre i per la zona de la piscina va comptar amb la presència del cònsol menor, David Astrié, el conseller d’Esports, Alain Cabanes, i el director del centre, Marc Magallon. Un cop dins, els presents van poder observar la dantesca imatge que oferien els Ser­radells, poc més de dos anys després que es produís l’incendi. A més, els anys d’endarreriment de la reconstrucció a causa dels diferents litigis judicials n’han augmentat el deteriorament.

“Avui ha de ser un dia alegre, de mirar endavant, però quan vens aquí i veus la destrossa encara se t’encongeix el cor i recordes tot el que vam viure, que, per sort, no hi va haver danys personals”, va dir la cònsol mentre mirava el sostre ennegrit i on algunes de les calcinades xapes deixaven espai perquè la pluja que queia a fora es filtrés i acabés gotejant a la que antany era una piscina olímpica i que ahir semblava una bassa, i va afegir que “estar aquí et remou”.

Pel que fa als terminis d’execució de les obres, en un principi el comú d’Andorra la Vella, en el plec de bases del concurs, va preveure que tinguessin una durada de fins a 16 mesos. No obstant això, en la proposta de Locubsa, que va ser la guanyadora, la constructora va escurçar els terminis i els va deixar en un llindar màxim de 14 mesos. D’aquesta manera, les obres haurien d’estar enllestides com a molt tard l’1 d’abril del 2022. No obstant això, la cònsol va recordar que “sempre hi poden haver contratemps” a causa del deteriorament que tenen les instal·lacions. Marsol va destacar en el mateix sentit la dificultat de les obres per salvar la piscina, i va explicar que es treballava per posar una bastida que donés la volta a la zona de bassa i que tingués rodes per poder-la moure per sobre i així poder treballar en alçada sobre l’aigua. L’objectiu de la corporació és “poder fer la reinauguració dels Serradells durant la festa major del 2022”, tal com va manifestar la cònsol major, que va recordar que el cost de les obres de reconstrucció serà d’uns quatre milions d’euros.

Recuperació d’abonats

Un dels principals problemes associats que ha portat l’endarreriment de les obres és que el centre esportiu ha perdut abonats amb el pas dels anys. “Hem de pensar que un dels principals atractius que tenia els Serradells era la seva piscina, i que el fet que no s’hagi pogut fer funcionar ha provocat que hi hagi gent que s’hagi donat de baixa”, va lamentar Marsol. Tot i això, la dirigent de la capital es va mostrar convençuda que “una vegada estigui tot reconstruït els Serradells tornarà a ser un punt de referència, ja no només per a la parròquia d’Andorra la Vella, sinó per al país”.

Finalment, cal recordar, tal com va avançar el Diari, que els treballs aniran més ràpid del que inicialment s’havia previst, ja que s’ha pactat un calendari de treball perquè tant Locubsa com Progec, que s’encarrega de la façana, puguin treballar de manera conjunta a les instal·lacions.

CRONOLOGIA

El 22 de novembre del 2018 es va produir l’incendi al centre esportiu dels Serradells, mentre es feien les obres de refecció de la façana. Es va desallotjar tant el centre com l’escola bressol que hi ha a la zona.

Tres mesos després de l’incendi el centre esportiu va poder reobrir parcialment les portes.

Un primer informe emès el març del 2019 descartava que hi hagués danys estructurals a les bigues de la zona de la coberta i era favorable a poder començar la reconstrucció al setembre.

Els diferents peritatges i contraperitatges demanats per les parts implicades van endarrerir la reconstrucció.

El 9 de gener del 2021 la Batllia va donar llum verd al comú per poder començar les obres de reconstrucció dels Serradells.

Després del replantejament de les obres, ahir es va iniciar la reconstrucció del centre.

Comencen les obres als serradells

tracking