Tradicions

L'hivern continuarà ben viu i serà llarg i fred

L'hivern continuarà ben viu i serà llarg i fredCOMÚ DE CANILLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Canillo va celebrar ahir al vespre, pels volts de les 18h, la tradicional Crema del Gener, o també anomenada Crema del Mai. Al voltant d’una seixantena de ciutadans de la parròquia es van acostar al Camp del Som, on va tenir lloc l’acte, per ser testimonis d’aquest costum que sempre té lloc a finals del primer mes de l'any. La crema de l'arbre va pronosticar que l'hivern continuarà i serà llarg i fred ja que no va cremar amb intensitat, fet que simbolitza que encara queden dies de baixes temperatures per endavant.

Segons la tradició, la Crema del Gener o Crema del Mai pretén allunyar i acabar el més aviat possible amb el fred i el mal temps. La història recorda que a Canillo durant el mes de gener els nens i joves del poble tallaven un pi del bosc de la Canya i el plantaven al costat de les planelles de Borronet, prop de les escoles. Quan encenien el pi, la gent feia molt soroll amb un corn de banya de bou, un cargol de mar i esquelles.

El comú canillenc va deixar clar que tots els assistents que no es van voler perdre el tradicional acte i el van seguir en directe van respectar totes les mesures de prevenció, com la distància mínima de seguretat i l’ús de la mascareta en tot moment, per evitar la propagació del virus.

L'hivern continuarà ben viu i serà llarg i fred

tracking