x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Habitatge

Els propietaris volen ser solució per als lloguers

L’APBI destaca els comuns d’Encamp i la Massana per reduir la cessió econòmica al 0%
El president de l'Associació de Propietaris, Artur Homs.

Els propietaris volen ser solució per als lloguers

El president de l'Associació de Propietaris, Artur Homs.

E. P.
Actualitzada 01/02/2021 a les 06:36
Els propietaris de béns immobles del país volen formar part de la solució del problema que hi ha per la manca d’habitatges de lloguer. Així ho va afirmar el flamant nou president de l’APBI, Artur Homs, que va afirmar que “nosaltres estem aquí per ajudar a solucionar aquest problema”. En aquest sentit, va destacar que els comuns d’Encamp i la Massana, aprofitant les atribucions que els donaven la llei de mesures urgents relacionades amb l’habitatge, haguessin pres la determinació de deixar al 0% la cessió econòmica obligatòria durant 20 mesos, en cas que la construcció sigui per destinar-la a lloguer. “La mesura del 0% la valorem molt positivament i felicitem els dos comuns que han pres aquesta determinació, perquè segur que ajudarà que es tirin endavant construccions destinades al lloguer” va afirmar Homs, que va recordar que “en el cost total d’una obra, la cessió econòmica obligatòria se’n pot anar al voltant del 10% del total de les despeses, per tant és un estalvi important. Una mesura com aquesta afavorirà tenir uns preus meus baixos”.

D’altra banda, el president de l’Associació de Propietaris va lamentar la “demonització” del sector. Pel que fa als preus, va recordar que “hem de pensar que construir a Andorra no és barat. La manca de materials, la manera com es construeix aquí o el fet que els terrenys no són plans ni fàcils, fa que tot sigui més car que en altres zones”.

Pla Renova
Un altre dels punts que pot afavorir l’arribada d’habitatges de lloguer al mercat és el pla Renova, del qual divendres passat es van presentar les bases per a l’anualitat del 2021. Sobre aquest, Homs va comentar que “des de l’APBI volem ajudar que tots els propietaris es puguin acollir a aquestes ajudes. Són molt importants perquè una altra de les principals missions que tenim és el de tenir edificis més sostenibles. I per això aquestes ajudes que permeten millorar en eficiència energètica ajuden i molt”.


D’altra banda, va parlar de la burocràcia necessària per poder optar al pla Renova i va indicar que “en aquest sentit, hem de dir que s’ha millorat molt. Encara hi ha molta paperassa a fer però la situació és molt millor que abans”. El president dels propietaris va comentar que “en alguna de les edicions anteriors hem de pensar que els informes i documents tècnics que eren necessaris per poder optar a una ajuda, costaven més diners que el que et podien aportar. Per sort, el Govern ho va corregir i ara la situació és molt millor”. Sobre el perfil de propietaris que s’acullen a aquestes ajudes, Homs va remarcar que en la majoria dels casos eren “petits propietaris i no pas les grans patrimonials” les que ho tramitaven.


Amb relació a sobre si es produïen abusos en els preus dels habitatges de lloguer, Homs va indicar que “en línies generals, considero que no. Sempre hi pot haver algun propietari que no ho acabi de fer del tot bé, però crec que la majoria sí”. No obstant això, també va posar en relleu que “hem de pensar que si una persona vol viure en ple centre d’Andorra la Vella o Escaldes-Engordany, on pràcticament tot li queda a deu minuts caminant, això sempre tindrà un cost més elevat”.
Etiquetes
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts