Telecomunicacions

Andorra, tercer país del món amb més velocitat d'internet

La velocitat mitjana al Principat es va situar el 2020 en els 213,41 megabits per segon

Andorra, tercer país del món amb més velocitat d'internetARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Principat ha pujat al podi de l’anomenada Lliga mundial de la velocitat de banda ampla. Una mena de competició que organitza la pàgina web especialitzada del Regne Unit cable.co.uk. Segons el rànquing elaborat per aquesta web, Andorra és el tercer país del món en velocitat d’Internet. Els testos realitzats pels col·laboradors de la pàgina el 2020 indiquen que de mitjana la velocitat d’Internet a Andorra és de 213,41 megabits per segon. Només superen el Principat respecte a la velocitat de la banda ampla dos territoris europeus. El més veloç és Liechtenstein, amb una velocitat mitjana de 229,98 megabits per segon. El segon classificat de la Lliga mundial de la velocitat de banda ampla és Jersei. L’illa, que depén de la Corona britànica, tenia una mitjana de 213,41 megabits per segon.

Que territoris tan petits com Liechtenstein, Jersei i Andorra encapçalin la classificació mundial de velocitat de banda ampla ho expliquen els experts en el fet que els afavoreix la mida de la xarxa que han de desenvolupar, molt més petita que la dels països de mida més gran. És per això que, per exemple, Gibraltar (amb 183,09 megabits per segon), ocupa la quarta posició d’aquesta particular lliga.

Els següents tres països de la llista ja tenen una dimensió més gran i això es veu reflectit en la seva velocitat, força allunyada dels primers classificats. El cinquè país més ràpid és Luxemburg (amb 118,05 megabits per segon), seguit d’Islàndia (amb 116,88 megabits per segon) i Suïssa (amb 110,45 megabits per segon). S’ha d’anar fins a la vuitena posició per trobar una país no europeu en la classificació de Lliga mundial de la velocitat de banda ampla. Es tracta de Hong Kong (amb 105,32 megabits per segon).

Estats com Espanya i França ocupen la 30a i la 36a posició amb 55,84 i 51,33 megabits per segon, respectivament. Itàlia, per exemple, és el 68è amb 23,18 megabits per segon.

tracking