Pandèmia mundial

La mort d'un padrí de 92 eleva la xifra de defuncions a 101

La mort d'un padrí de 92 eleva la xifra de defuncions a 101SFGA/JAVILADOT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un usuari de 92 anys de Sant Vicenç d’Enclar s’ha convertit en la víctima 101 de la pandèmia. L’home va morir la matinada d’ahir i ja són onze les defuncions associades al virus a la clínica geriàtrica, on el brot està afectant amb força als seus residents.

Pel que fa a les dades sanitàries, Salut va notificar ahir 48 positius nous i el nombre total de contagis des de l’inici de la pandèmia es va situar en els 9.885. Durant la jornada d’ahir es van produir més altes, i ja en són un total de 9.045, per la qual cosa els casos actius van baixar, tot i que de manera discreta, dels 751 als 739. L’hospital es va mantenir amb 37 pacients amb Covid-19, el mateix nombre d’ingressats que divendres, dels quals 24 es trobaven a planta i 13 a l’UCI, amb 12 intubats. A El Cedre, ahir hi havia quatre pacients, dos dels quals venien derivats del servei d’urgències de l’hospital, un de Salita i un altre de la Residència Albó. Pel que fa a la població escolar, 34 aules estaven sota vigilància activa (7 aïllades totalment i 27 de manera parcial) i 60 en vigilància passiva.

D’altra banda, les persones que han rebut la primera dosi de la vacuna de Pfizer ja són més de 900. Durant la jornada de divendres es van administrar fins a 53 vacunes, que sumades a les 871 que s’havien donat fins el dijous, fan que el nombre de persones que reben la vacuna continuï creixent i s’apropi a les 1.300 que estan previstes amb la quantitat de vaccins que van arribar a mitjans d’aquest mes. Des de dijous es vacunen persones que s’inclouen en la segona fase, després d’haver acabat amb les residències i els professionals de la salut en primera línia. Aquesta fase inclou majors de 70, persones extremament vulnerables i treballadors dels serveis essencials.

tracking