Pandèmia mundial

La covid s'endú 11 milions de roaming

Andorra Telecom va ingressar 19,2 milions d’euros per la itinerància el 2020, mentre que l’any anterior els guanys es van enfilar fins als 30 milions

La covid s'endú 11 milions de roamingFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom va ingressar durant el 2020 un total de 19,2 milions d’euros pel roaming. Aquesta xifra suposa una davallada d’onze milions respecte als guanys obtinguts durant el 2019, que se situaven en 30 milions d’euros per les trucades i les dades en itinerància. El portaveu de l’antiga parapública, Carles Casadevall, va manifestar que la previsió de la companyia era finalitzar l’exercici amb 26 milions d’euros, però l’arribada a mitjans de març del coronavirus va “trencar-nos els plans” i “veient que la situació no milloraria a curt termini” van reduir la previsió a quinze milions. Així doncs, Casadevall es va mostrar positiu per haver assolit quasi vint milions d’euros en “la principal font de benefici d’Andorra Telecom”.

El portaveu també va comentar que la companyia telefònica tenia bones expectatives en referència al mes de desembre, “ja que semblava que la pandèmia millorés i poguessin arribar visitants”, però “la realitat ens va caure a sobre com una gerra d’aigua freda”. A més, va explicar que l’operadora “ha salvat l’any” gràcies als ingressos efectuats els mesos previs a la irrupció del virus, gener, febrer i mig març, i l’estiu. Casadevall va assenyalar que malgrat la situació actual és canviant, la previsió de cara a l’any en curs no superarà els dinou milions. “No ens podem enganyar, els mesos en què més s’ingressa són gener i febrer, i veient el context actual sembla clar que el volum de guanys davallarà”, va matisar.

Beneficis nets 2020

El portaveu va comentar que la companyia ha tancat el 2020 amb un total de 18 milions d’euros en beneficis nets, malgrat haver reduït els ingressos per itineràncies en onze milions respecte a l’exercici anterior. Tal com va afirmar Casadevall, aquest volum de benefici ha estat possible gràcies “a que ens hem estret molt el cinturó i hem pogut estalviar gairebé sis milions d’euros en despeses”. Des de l’antiga parapública també van asseverar que de cara al 2021, i amb la previsió que la situació no millorarà en els pròxims mesos, “seguirem els mateixos passos que l’any passat, intentant ser el màxim d’eficaços amb la mínima despesa”. Així doncs, per al 2021 projecten acabar l’any amb uns beneficis de 18,9 milions d’euros.

Casadevall va apuntar que encara que la companyia de telefonia hagi reduït les despeses, Andorra Telecom va executar 41 nous projectes durant l’any passat, “més que mai”. “Ha estat un any dolent en l’àmbit econòmic, però curiosament de manera interna hem estat més eficients que mai. El teletreball ha fet sorgir més projectes, la gent ha respost d’una manera magnífica i el resultat és aquest”, va dir.

Accions socials

Casadevall va posar en relleu que els beneficis de l’antiga parapública durant l’any passat haurien estat superiors si no s’haguessin atorgat els descomptes per a les empreses amb ajuts per al lloguer dels locals comercials i les quotes hipotecàries i la deducció per a les empreses amb ERTO i reducció de jornada laboral. A més de les ajudes en la factura a més 700 famílies a través del ministeri d’Afers Socials. “Dels divuit milions de beneficis, s’ha de tenir en compte que 1.600.000 es van destinar a ajudes al sector empresarial pels efectes de la pandèmia, els quals eren totalment necessaris donada la situació en la qual ens trobem per la irrupció del virus”, va exposar.

El portaveu també va manifestar que per donar un “suport moral” a la població durant el confinament domiciliari, la parapública va habilitar tots els canals de la televisió. “No és una ajuda econòmica, però vam creure que suposaria un suport per tota aquella gent que estava tancada a casa”, va dir. I va afegir que també van donar un cop de mà a tots aquells escolars que no tenien ni tauletes ni accessos a internet quan es va decretar l’ensenyament a distància.

tracking