x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Fitch augura que el repunt de l'economia no arribarà a Andorra fins el 2022

Eric Jover celebra que l’agència de valoració mantingui la nota al país tot i la pandèmia
Actualitzada 31/01/2021 a les 06:31
La nota de BBB+ estable que la companyia Fitch Rating va fer pública divendres a la nit sobre Andorra va ser molt ben rebuda per part del Govern. “Estic molt content, perquè la puntuació i l’informe que han fet avalen tots els passos que hem fet fins ara i els que tenim previst fer” va manifestar el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover. Cal recordar que fa unes setmanes va sortir l’informe d’Standard & Poors, una altra de les companyies d’anàlisi; en comparativa dels dos, el ministre va indicar que “sempre hi ha por que ens puguin revisar a la baixa però la valoració és molt positiva; ens mantenen i els comentaris que ens fan són molt positius. Ens qualifiquen com a estables tot i la pandèmia i això és molt important per a nosaltres”.

En aquest sentit, una de les principals fortaleses que destaca l’informe de la companyia d’anàlisis i valoració del ràting és la diversificació de les fonts de finançament que ara té Andorra. Concretament, n’avala el “progrés en l’estratègia de diversificació financera d’Andorra”.
Precisament l’emissió de bons internacionals és un altre dels actius que destaca l’informe de Fitch Rating, del qual Jover va comentar que “la voluntat del Govern és poder fer una emissió realment internacional de bons aquest any. Ara estem parlant per fer-ho amb tots els ets i uts, en una plaça europea i que ens garantirà pagar uns interessos més baixos”.


Pel que fa a les perspectives de creixement de cara als propers anys, l’informe de Fitch difereix amb el d’Standard & Poors respecta a quan hi haurà més creixement, ja que l’emès divendres preveu un repunt més important de l’economia per al 2022 mentre que el de fa poc més de dues setmanes preveia el rebot aquest mateix any. Sobre aquesta situació, Jover va indicar que “Standard preveia un rebot més important el 21, i més moderats en endavant. Fitch indica que el 21 serà positiu però que el 22-23 el creixement estarà per sobre” i va afegir que “veient com ha començat l’any, segurament la situació s’ajustarà més a les previsions del darrer informe”. Cal recordar que Fitch Rating preveu un creixement de l’economia del 3,4% per a aquest any i una expansió de fins al 4,6% el 2022. Finalment, davant la possibilitat que les causes obertes pendents del cas BPA puguin afectar els comptes del país, Jover es va mostrar tranquil ja que “fins ara, totes les sentències que hi han hagut han estat favorables, tant per al Govern com per a l’AFA o l’AREB. I confiem que les que hi ha pendents també ho siguin”.
Etiquetes
  • #3 El bon diner dels potes negres
    (02/02/21 13:19)

    ...ni caldria " punts de trobada" amb diners de potes negres...

    Respondre
  • #2 Cullo
    (01/02/21 03:46)

    El pib pujara un 2 i mig per l arribada dels yutubers.
    Si tanquen les empreses es igual ni Gala ni Julia... no fa falta a ningu.

    Respondre
  • #1 pepe
    (31/01/21 12:01)

    q cachondos, sin turismo, con una mentalidad llena de prejuicios en lo comercial, con un burdo proteccionismo q casi raya en lo feudal......Podrian empezar por permitir vender y comprar a traves de amazon a las personas q viven y trabajan en este pequeño gran pais q es Andorra y q no puede avanzar mas pq tiene una clase feudal gran defensora de sus privilegios economicos. Si quisieran podrian solucionarlo todo en seis meses, pero claro, a cambio de solucionar el problema, bajarian los beneficios de algunos y eso no se puede permitir,

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts